Русия нищо не е загубила и нищо няма да загуби с началото на Специалната военна операция в Украйна — Владимир Путин

Русия нищо не е загубила и нищо няма да загуби с началото на Специалната военна операция в Украйна — Владимир Путин
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.09.2022
  • Share:

В сряда, 7 септември, на пленарно заседание на Източния икономически форум (ИИФ)Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че спецоперацията в Украйна е укрепила суверенитета на Русия.

 

 

Русия нищо не е загубила и нищо няма да загуби с началото на Специалната военна операция в Украйна - Владимир Путин

 

 

„Мисля, че не сме загубили нищо и няма да загубим нищо. От гледна точка на придобиването мога да кажа, че основното придобиване е укрепването на нашия суверенитет и това е неизбежният резултат от това, което се случва сега“, каза руският държавен глава.

 

Да, има известна поляризация и по света, и вътре в страната, но смятам, че това само ще е от полза. Защото всичко ненужно, вредно, което ни пречи да вървим напред, ще бъде отхвърлено. Ще ускорим темпото на развитие, защото съвременното развитие може да се основава само на суверенитет. Всички наши стъпки са насочени към укрепване на суверенитета. Това е първото.


И второто и най-важно нещо е, че ние не сме започнали нищо по отношение на военните действия, а само се опитваме да ги завършим. Военните действия започнаха през 2014 г. след преврата в Украйна, онези, които не искаха мирно развитие и се стремяха да потиснат собствения си народ, провеждайки една военна операция след друга и излагайки хората на геноцид в Донбас в продължение на осем години.

 

Русия взе решение да отговори огледално, ние го направихме съзнателно, всички наши действия са насочени към подпомагане на тези хора, които живеят в Донбас. Това е наш дълг и ние ще го изпълним докрай. В крайна сметка това ще доведе до укрепване на страната ни както вътрешно, така и външнополитическите ни позиции.

 

A.Z

Станете почитател на Класа