Захарова съзря криза на демокрацията във Великобритания

Захарова съзря криза на демокрацията във Великобритания
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.09.2022
  • Share:

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова иронизира избирането на Лиз Тръс за премиер като "криза на британската демокрация", предаде Франс прес.

 

,,Понякога човек си задава въпроса: наистина ли в страни с голямо население и силни със своите демократични традиции няма хора, способни да представляват различните клонове на властта по достоен, професионален и мъдър начин?'', попита Захарова днес, ден след като Тръс наследи Борис Джонсън като министър-председател на Великобритания.

Проблемът може би е свързан с кризата на британската демокрация, защото този "резултат" няма нищо общо с прекия избор на британците, добави тя.

Още вчера Кремъл каза, че не очаква "промяна към по-добро", след като Лиз Тръс смени като премиер на Великобритания Борис Джонсън - един от най-отявлените поддръжници на Украйна в съпротивата ѝ срещу руската инвазия. Новата британска министър-председателка също е известна с твърдата си линия към Русия, която нарече "страна агресор", отбелязва БТА.

Лиз Тръс стана премиер на Великобритания, след като в понеделник бе обявена за победител на изборите за нов лидер на Консервативната партия. Тя бе избрана с гласовете на 57% от около 142-те хиляди членове на управляващата формация, която има абсолютно мнозинство в Камарата на общините.

 

Станете почитател на Класа