Американски експерт: Европейците няма да се стоплят от „горещото дихание“ на политиците русофоби

Американски експерт: Европейците няма да се стоплят от „горещото дихание“ на политиците русофоби
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.09.2022
  • Share:

Невъзможно е да си представим колко лошо, небрежно и престъпно се управлява сега Европа. Германският външен министър иска «народът й да замръзне», защото «украинците са по-важни». А министърът на икономиката на Германия изобщо не разбира от икономика, допускайки фалита на цели индустрии. Всъщност такива управляващи и политици, които пробиха във властта, означават неизбежен крах на ЕС. Въпреки че САЩ също ще си го получат. За това пише американският журналист, експерт по международните отношения Род Дреер, редактор на The American Conservative.

 

Американски експерт: Европейците няма да се стоплят от „горещото дихание“ на политиците русофоби

 

 

Както отбелязва експертът, има научни диаграми, които показват, че липсата на руски газ ще доведе до спиране на стоманодобивните заводи в целия континент и рязко увеличаване на разходите за химикали и торове.

Европа върви към катастрофа, каквато нейните народи не са виждали от десетилетия, заключава Дреер, току-що завърнал се от ЕС обратно в Щатите. Това, на което лично е станал свидетел в Европа, силно го е разстроило.

«Невъзможно е да се управлява съвременната икономика само с морално възмущение, както е невъзможно да се стоплят студените европейски тела с „горещото дихание“ на европейските политици, когато те разгорещоно произнасят антируски речи», пише авторът.

Експертът е особено разтревожен от отпускането на американските медии и местните власти: те все още наивно считат, че кризата няма да засегне Америка. Със сигурност ще я засегне и може би ще бъде по-разрушителна, отколкото в Европа, където властват същите русофоби.

«Всъщност западният свят преживява най-важния сезон след падането на Берлинската стена през 1989 г.», твърди авторът.

Обръщайки се към своите политически опоненти, известният американски журналист пише да не бързаме да го причисляваме към „путинистите“, почитатели на главата на Русия. В личното си мнение той изразява обективна гледна точка, която отговаря на действителността, пише той.

«Привилегията да говориш истината и да я преследваш е най-важната свобода на индивида и личността. Но в Европа това вече е пренебрегнато, изключено e от каталога на ценностите», отбелязва авторът.

Антируската реторика, както и проукраинската, в ущърб на нейния народ, моментално лишава политика от правото на лидерство. Как може някой политик да каже, че благосъстоянието на народа на друга страна е по-важно от народа на неговата собствена държава, особено когато неговите сънародници са изправени пред студ, тъмнина и унищожаване на икономиката им?», пита риторично авторът.

«Никога не допускайте такива «идеолози» до най-високите държавни постове», заключава Дреер.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа