Небензя: Борел «напълно изгуби дипломатическите брегове»

Небензя: Борел «напълно изгуби дипломатическите брегове»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.09.2022
  • Share:

Руският постоянен представител в ООН Василий Небензя нарече главата на европейската дипломация Жозеп Борел «изгубил напълно дипломатическите брегове».

Според него след незаконния преврат Украйна представлява интерес за Запада единствено като пешка в геополитическата борба за отслабване на Русия.

 

«Затова мирният сценария не устройваше нито Обединеното кралство, нито САЩ.

В Киев заминаха емисари, внушавайки на г-н Зеленски и неговия екип, че Западът е готов да направи всичко за победата на Украйна, освен пряка военна намеса. Използваха лозунгите, че именно в Украйна в конфронтацията между доброто и злото се решава съдбата на световната демокрация“, каза Небензя.

„Главният дипломат на ЕС г-н Борел, който напълно загуби дипломатическите си брегове, каза тогава, че „тази война ще бъде спечелена на бойното поле“, припомни той.

 

Както заяви постоянният представител на Русия в ООН, „Полша, Чехия и балтийските страни бяха в истерия в русофобската си лудост, а настоящият в оставка Борис Джонсън се занимаваше с подстрекаване на Украйна много повече, отколкото с решаване проблемите на страната му“.

 

«Президентът Байдън също насърчи Киев. В резултат на това, както знаете, президентът Зеленски дезавуира всички споразумения, организира явна провокация в Буча заедно с британските специални служби и шансът за мир беше загубен. Така украинският президент направи фаталната грешка за страната си“, завърши Небензя.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа