ВС на Украйна унищожиха уникален резерват в Николаевска област

ВС на Украйна унищожиха уникален резерват в Николаевска област
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.09.2022
  • Share:

Хиляди хектари гора в уникалния резерват на полуостров Кинбурнска коса в Николаевска област горят поради обстрел от украинските войски, пожарите не могат да бъдат потушени поради обстрела, най-малко четирима мирни жители са загинали, съобщи представител на службите за спешна помощ на съседна Херсонска област за РИА Новости.

 

ВС на Украйна унищожиха уникален резерват в Николаевска област, 4-ма мирни жители са загинали

 

 

Кинбунската коса е защитен ландшафтен парк в контролираната от Русия част на Николаевска област. Резерватът съчетава морето, степите и горите в едно еко пространство, където живеят над 250 вида птици. Някои от 450-те вида растения са включени в Червените книги на Украйна и Европа.

„С избухването на военните действия на екосистемата на полуострова беше нанесен тежък удар — Кинбурнската коса избухна в пожари, възникнали поради артилерийските удари на въоръжените сили на Украйна. Към днешна дата повече от 11 000 хектара гори са изгорели и безвъзвратно загубени. Действията на въоръжените сили на Украйна доведоха не само до смъртта на хиляди хектари гори и до невъзможността за гасене на пожарите поради високия риск от взривове на мини, но и до смъртта на мирни жители», каза източникът.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа