Американски ПЗРК «изчезна» в една от бригадите на ВСУ

Американски ПЗРК «изчезна» в една от бригадите на ВСУ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.09.2022
  • Share:

В Киев се разгоря нов скандал около „изчезналите“ преносими зенитно-ракетни комплекси (ПЗРК) „Стингър“ в арсенала на една от бригадите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

 

Американски ПЗРК "изчезна" в една от бригадите на ВСУ

 

 

На 8 септември радио «Украйна» случайно показа снимка на един от отчетните документи за бойната поддръжка на една от бригадите на Въоръжените сили на Украйна. Установено е, че военнослужещите от 92-ра бригада на въоръжените сили на Украйна са „загубили“ 3 установки на произведения в САЩ преносим противовъздушен комплекс Stinger, както и 24 ракети за тях. В доклада се посочва, че комплексите са изчезнали, а командването трябва да установи съдбата на липсващите оръжия.

В Мрежата припомниха  случая, когато през юли в Германия специалните служби задържаха група украинци, които се опитваха да продадат ПЗРК Stinger на хора от Турция. Вероятно и двата случая имат общ корен.

По-рано Bloomberg съобщи за планираното изпращане на ревизионна комисия в Киев от Вашингтон, чиято цел е да разследва масовите факти за навлизане на западни оръжия на черния пазар. По-рано журналист от американския новинарски портал The Grayzone посети фронтовата линия, където са разположени войници от Въоръжените сили на Украйна. Военнослужещите съобщиха, че почти цялото оръжие и хуманитарна помощ, които Западът предоставя за нуждите на украинската армия, се крадат по пътя и не достигат до войниците.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа