Зеленски: Светът е възхитен, врагът е в паника. Украйна се гордее с вас

Зеленски: Светът е възхитен, врагът е в паника. Украйна се гордее с вас
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.09.2022
  • Share:

Без газ или без вас? Без вас! Без светлина или без вас? Без вас! Без вода или без вас? Без вас! Без храна или без вас? Без вас! Студ, глад, мрак и жажда - за нас не са толкова страшни и убийствени, колкото вашата дружба и братство.

 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че украинските военни ще настъпват към всички посоки на границата на страната, за да изгонят руските военнопрестъпници от окупираните земи.

Той каза това във вечерното си видеообръщение.

„Изминаха 200 дни на нашата съпротива, на нашата борба, на нашата отечествена война – за свобода, за независимост, за правото да съществуваме. За тези 200 дни ние успяхме много. Но най-важното и следователно най-трудното предстои“, каза държавният глава.

Той отбеляза, че украинските военнослужещи героично удържат врага и сега „не се сдържат и гонят окупатора на север, юг и изток – във всички посоки, но се движат само към едно – напред и към победа“.

Зеленски отбеляза, че действията на украинските войници в северната, южната и източната част на Украйна „се виждат и отбелязват от всички“.

" Светът е възхитен, врагът е в паника. Украйна се гордее с вас , вярва във вас, моли се за вас, чака ви. Това не е лесен път към победата. Но ние сме сигурни, че вие ​​можете да го направите. Ще отидете до нашата граница, до всички нейни участъци. Те ще го нарекат "жестове на добра воля". Ние ще го наречем победа“, подчерта Зеленски.

През последните часове украинските защитници освободиха около 40 населени места в района на Харков.

Украйна предприе мащабна контраофанзи срещу руските окупатори и ги разгромени в редица населени места, както в Киевска област в първите седмици на пълномащабната война, започната непредизвикано от Русия на 24 февруари.

Зеленски се обърна и към руските нашественици: „Вие още ли мислите, че сме „един народ“? Още ли мислите, че може да ни изплашите, пречупите и принудите да отстъпим? Вие наистина ли нищо не сте разбрали? Не сте разбрали кои сме ние? За какво сме?

Четете по устните ми: Без газ или без вас? Без вас! Без светлина или без вас? Без вас! Без вода или без вас? Без вас! Без храна или без вас? Без вас! Студ, глад, мрак и жажда - за нас не са толкова страшни и убийствени, колкото вашата дружба и братство. Но историята ще постави всичко на място. И ние ще бъдем с газ, със светлина, с вода и храна... и БЕЗ вас!"

 

 

Станете почитател на Класа