Олексий Резников: Преговори с Русия само при пълна деокупация на Донбас и Крим

Олексий Резников: Преговори с Русия само при пълна деокупация на Донбас и Крим
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.09.2022
  • Share:

Окупаторите бяха разгромени в Киевска област, а сега украинските сили ги громят и на други места на изток и на юг.

 

 

Украйна не приема препоръките на западните партньори за започване на „мирни“ преговори с Русия и настоява за пълна деокупация на Донбас и Крим. Това заяви министърът на отбраната на страната Олексий Резников, цитиран от агенция УНИАН.

„Ние (по време на войната) научихме много, включително се научихме да не се доверяваме на никакви разговори за мир, които нашите партньори ни предлагат“, каза Резников. На 24 февруари Русия започна пълномащабна непредизвикана война срещу Украйна, която продължава и до днес. Окупаторите бяха разгромени в Киевска област, а сега украинските сили ги громят и на други места на изток и на юг.

Ще разкрия една тайна... (на преговорите в Беларус и Истанбул) ние казахме на руснаците: за да продължите да преговаряте, трябва да изтеглите войските до границите до 23 февруари 2022 г. Но те вече преминаха повече от една точка на невъзвръщаемост и такъв вариант отдавна не е възможен“, подчерта министърът на отбраната на Украйна. Сега Украйна настоява за пълна деокупация на Донбас и украинския полуостров Крим.

Регистрирани са доказателства за десетки хиляди военните престъпления, извършени от руската армия за тези 200 дни пълномащабна война. „Вариант „24 февруари“ вече не съществува. Вече има вариант 1991 г.“, подчерта украинският министър на отбраната.

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че засега не са възможни преговори с Руската федерация за прекратяване на войната, тъй като руската страна не може да формулира адекватни позиции.

Заради успешната контраофанзива на украинската армия руският агресор сега е все по-благосклонен за сядане на масата на преговори.

„Руската страна не отказва преговори с Украйна“, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

Окупаторите търпят невиждани загуби в Украйна в човешка сила и военна техника, а наложените икономически санкции парализираха руската икономика, която се крепи единствено на износ на газ и нефт, а не на производство.

 

Станете почитател на Класа