Китай е изразил остър протест пред САЩ заради изказването на Джо Байдън за Тайван

Китай е изразил остър протест пред САЩ заради изказването на Джо Байдън за Тайван
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.09.2022
  • Share:

"В света има само един Китай, Тайван е част от Китай и правителството на Китайската народна република е единственото легитимно правителство на Китай", подчерта говорителката на външното министерство в Пекин Мао Мин

 

 

Китай е изразил протест пред САЩ, след като президентът Джо Байдън заяви, че американските въоръжени сили ще защитят Тайван в случай на китайско нашествие, съобщи Ройтерс, като цитира изявление на китайското външно министерство.

Пекин си запазва правото да предприеме всички необходими мерки в отговор на действия, които разделят нацията, заяви Мао Нин, говорителка на външното министерство.

"В света има само един Китай, Тайван е част от Китай и правителството на Китайската народна република е единственото легитимно правителство на Китай", подчерта тя.

Китай оценява изказването на Байдън като "тежко нарушение" на дипломатическите обещания на Вашингтон да не подкрепя независимостта на Тайван, добави Мао Нин, цитирана от Франс прес.

"Това изпраща лош, опасен сигнал (за подкрепа) на сепаратистките сили, борещи се за независимост на Тайван", заяви тя пред медиите.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа