Bloomberg: конфликтът в Украйна изтощи Америка пред лицето на китайската заплаха

Bloomberg: конфликтът в Украйна изтощи Америка пред лицето на китайската заплаха
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.09.2022
  • Share:

От момента, в който Съединените щати започнаха да доставят на Украйна оръжие, резервите на американските арсенали силно се изтощиха, което трябва спешно да се компенсира в светлината на потенциална война с КНР. Това съобщава изданието Bloomberg.

 

„Руско-украинският конфликт показва, че американските военни не са готови за война с Китай. Предоставянето на оръжие за Киев доведе до тревожно изчерпване на резервите на Пентагона, а защитата на Тайван ще струва много повече “, се казва в статията.

 

Има мнение от реториката на Вашингтон, отбелязва Bloomberg, че много официални лица смятат, че голямото използване на силите на Китай срещу Тайван—това е директно нашествие или просто блокада, която може да се случи през следващите три до пет години, тъй като Си Дзинпин ще стане още повече уверен».

Друг въпрос е дали Съединените щати са готови за срив на сегашния модел на света, който е предиждат много от официалните лица.
От изданието смятат, че ако Америка иска да спечели потенциалната война на великите държави с Китай след няколко години, по -добре е да започне много по -сериозно да се превъоръжава преди „стрелбата да е започнала“.

Войната в Украйна не е битка между две велики държави, но това е пример за това колко е трудно просто да се продължава сражването в конфликт с висока интензивност.Изданието отбелязва, че Съединените щати предоставиха на Украйна една трета от общите си запаси от противотанкови ракети Javelin през първите, най -отчаяни седмици на военни действия. За Вашингтон и други страни могат да са необходими години, за да попълнят арсеналите си. Независимо от това, исканията на Киев все повече противоречат на нуждите на Вашингтон при предоставянето на достатъчно запаси от оръжие, които заемат ключово място в неговите военни планове.

Блумбърг отбелязва, че текущият конфликт в Украйна е червен сигнал за това колко трудно ще бъде да се поддържа снабдяването на американски войски, ако им се наложи да встъпят в конфликт с Китай

По -рано американското издание Wall Street Journal, позовавайки се на източници от Пентагона, съобщи, че новите доставки на оръжия за Киев могат да застрашат бойната готовност на американската армия. По-специално, беше посочен значителен недостиг на артилерийски боеприпаси от 155-мм калибър, заради големи доставки на тези снаряди в Украйна.

Напомняме, че именно с такива снаряди ВСУ обстрелва последно време мирното население в Донбас.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа