Разкриха кой е US наемникът, разкъсал руското знаме в Купянск

Разкриха кой е US наемникът, разкъсал руското знаме в Купянск
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.09.2022
  • Share:

Миналата седмица в интернет се появи видеоклип, на който се вижда как чуждестранен наемник от украинските въоръжени сили събаря руско знаме и заедно с друг военен обижда Русия и прави неприлични жестове към знамето.

 

Същевременно в социалните мрежи предупредиха наемника, че със сигурност ще се сблъска със справедливо възмездие за подобни действия.

Седмица по-късно самоличността на наемника е разкрита, съобщават световните издания. Мъжът се е оказал 33-годишният ветеран от морската пехота на САЩ Лий Джонстън. Той е от щата Мисури и е роден в семейство на военни: и двамата му дядовци са се сражавали в Корея и Виетнам.

 

 

 

През 2008 г. Джонстън участва в мисия на НАТО в Афганистан, но по-късно е уволнен в запас с чин ефрейтор. През април бившият морски пехотинец бяга от САЩ в Украйна, оставяйки прощална бележка.

От 18 април наемникът се сражава в Харковска област и ДНР като картечар в редиците на Международния легион.

 

 

 

Според информацията, Джонстън редовно носи на рамото си нашивка на "Нормандската бригада", което може да означава, че подразделението е поето от "Международния легион". Джонстън е близък приятел на друг американски наемник - Джошуа Алън Джоунс, който е ликвидиран близо до Угледар на 22 август.

 

 

 

Сред своите познати и други наемници Джонстън е смятан за яростен русофоб. Наемникът е изключително горд от това, което е направил с руското знаме в Купянск, и нарича руснаците "тумор, който трябва да бъде изрязан и стъпкан в земята".

Според Джонстън Украйна се е превърнала в негово семейство, за което е готов да убива.

 

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа