Външните министри на Армения и Азербайджан се срещнаха в Женева

Външните министри на Армения и Азербайджан се срещнаха в Женева
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.10.2022
  • Share:

Министрите на външните работи на Армения и Азербайджан се срещнаха в Женева снощи, за да обсъдят провеждането на мирни преговори, след като неотдавнашни сблъсъци по границата

 

 

Министрите на външните работи на Армения и Азербайджан се срещнаха в Женева снощи, за да обсъдят провеждането на мирни преговори, след като неотдавнашни сблъсъци по границата застрашиха започващия процес на нормализиране между двете страни, съобщи Франс прес.

Срещата между азербайджанския външен министър Джейхун Байрамов и арменския му колега Арарат Мирзоян започна малко след 19 ч. (20 ч. българско време) в голям хотел в швейцарския град, недалеч от европейската централа на ООН.

Министерството на външните работи на Азербайджан публикува в Туитър снимки на двете делегации.

Най-малко 286 души от двете кавказки страни бяха убити миналия месец, преди прекратяване на огъня, постигнато с посредничеството на САЩ, да сложи край на най-тежките сблъсъци от войната през 2020 г.

Преди това, Армения и Азербайджан вече воюваха през 90-те години на миналия век, отново за контрол над Нагорни Карабах - азербайджански анклав, населен преобладаващо с арменци, посочва АФП.

 

Станете почитател на Класа