Mария Захарова: мисията за военна помощ на Украйна ще осигури на ЕС статута на участник в конфликта

Mария Захарова: мисията за военна помощ на Украйна ще осигури на ЕС статута на участник в конфликта
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.10.2022
  • Share:

Официалният представител на Външно министерство Мария Захарова заяви, че подобна открита, широкомащабна подкрепа от страна на Запада за Киевския режим „затяга военните действия и тласка режима в Киев към нови престъпления“.

 

Mария Захарова: мисията за военна помощ на Украйна ще осигури на ЕС статута на участник в конфликта

 

 

Създаването от Европейския съюз на мисия за оказване на военна помощ на Украйна ще осигури на ЕС статута на участник в конфликта. Това заяви на брифинг официалният представител на Външно министерство на Русия Мария Захарова.

„Европейският съюз също се опитва да бъде в крак със САЩ и Великобритания, в които сега се обсъжда създаването на мисия за оказване на военна помощ на Украйна.
Ако все пак такава мисия бъде сформирана, това ще доведе до повишаване на качествената ангажираност на Европейския съюз и ще му осигури статута на участник в конфликта“, предупреди Мария Захарова.

Дипломатът отбеляза, че такава открита, широкомащабна подкрепа от Запада, която се оказва на киевския режим, „затяга военните действия и тласка киевския режим към нови престъпления“.

„В украинския сегмент на интернет вече се появиха призиви за взривяване в Москва например с мръсна бомба.
В момента дори инструкциите за събиране на тази мръсна бомба се обсъждат в украиноезичните ресурси, всичко е демонстрирано и така нататък “, съобщи Мария Захарова.

„Те по принцип може и да не се опитват, всички отдавна сме разбрали какви методи използва киевският режим.
Тези методи се приравняват на екстремистки, терористични, това са убийства, това са терористични актове, които се извършват срещу онези хора, които доскоро са наричали свои граждани, а ги наричат ​​личности, хора второ качество, и срещу граждани на други държави, нашата страна “, — обобщи Захарова.

A.Z

Станете почитател на Класа