Искат да премахнат Зеленски в името на преговорите с Русия!? Защо САЩ изведнъж осъдиха престъпленията на Украйна!?

Искат да премахнат Зеленски в името на преговорите с Русия!? Защо САЩ изведнъж осъдиха престъпленията на Украйна!?
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.10.2022
  • Share:

Американистът Рогулев обяснява защо САЩ изведнъж „прогледнаха“ за престъпленията на украинския режим

 

 

Странни информационни "изненади" започнаха да идват от САЩ. Преди дни влиятелният The New York Times, позовавайки се на американски разузнавателни агенции, съобщи, че именно Украйна е организирала убийството на Дария Дугина в Московска област.

Както твърдят те, Вашингтон даже насън, не е предполагал за наличието на подобно коварство у Киев и няма нищо общо със случилото се. Нещо повече, представители на Белия дом дори "порицаха" подопечните си за своеволието. А вчера същият вестник излезе с друго разкритие: Украйна също стои зад саботажа на Кримския мост. Този път става дума за високопоставен украински служител, който говори при условие на анонимност поради забраната на правителството да се обсъжда експлозията.

Защо американците изведнъж започнаха да „жигосват“ с истината режима, който те подкрепят по всякакъв начин и упорито навсякъде наричат „свободен и демократичен“?

- Изглежда, че САЩ преследват две цели с подобни публикации в пресата, - коментира по радио "Комсомолская правда" (97FM) директорът на Фонда за изследване на САЩ „Франклин Рузвелт“, американистът Юрий Рогулев. - Първата е да се отправи завоалирана заплаха срещу Русия. Публикувайки подобна информация, те всъщност заплашват Русия, подчертават възможността за по-нататъшни стъпки в тази посока от страна на Украйна.

Веднъж след като се случи, вече никой не е имунизиран от факта, че не може да се повтори някъде другаде. Но тъй като това всъщност означава терористична дейност, която дори самият киевски режим не иска да признае официално и не поема отговорност за нея, втората цел на САЩ е малко да се дистанцират от извършените престъпления. Да, те помагат на Украйна, подкрепят я, но не одобряват такива неща. И това не се прави по тяхна инициатива.

Така че нека тези "разкрития" на американците не подвеждат никого. Те, потвърждавайки кой е авторът на саботажа на територията на Русия, ни дават да разберем: страхувайте се и треперете - това далеч не е краят. Тоест, съвсем в духа на коментара, направен след експлозията на Кримския мост от кабинетния съветник на Зеленски Михаил Подоляк : това е само „началото“.

Но в същото време Съединените щати като че ли си осигуряват алиби: ама какво сте сте направили вие, ние нямаме нищо общо с това, не дай Боже да си помислите нещо друго! Ние дори не одобряваме това и се караме на властите в Киев за това.

Явното лицемерие на Вашингтон е добре известно. И пред нас е още едно негово проявление. В края на краищата, ако американците наистина бяха против саботаж, извършен без "координация" с тях, те не само можеха да се скарат на непокорните подопечни, но и да ги лишат от "сладко". Например да се ограничат доставките на нови оръжия за Украйна. Но точно сега става известно за обещания на Киев нов пакет от военна помощ в размер на 625 милиона щатски долара. Е, така са "порицани" ...

Има още един новинарски повод, свързан с възможността за преговори за прекратяване на въоръжения конфликт в Украйна. Добре известно е, че Зеленски дори подписа указ, в който се ангажира да не сяда на една маса за преговори с руския президент Владимир Путин. Москва реагира хладно: ще изчакаме, докато се променят обстоятелствата или се смени президентът на Украйна.

И ето последната новина: представителят на Турция каза, че се водят консултации за евентуални преговори за Украйна между Русия и четирите водещи западни страни - САЩ, Франция, Германия и Англия. Нищо не се съобщава за участието на Киев в тях.

Но какво да кажем за незалежната теза „никакви преговори за Украйна без Украйна“? Че това си е направо „зрада“, при това толкова грандиозна? Веднага министърът на отбраната на Румъния Василе Динчу хвърли студена водичка по нажежената тема за да се получи още повече „пара“:

Преговорите с Русия може би са единственият шанс. <...> Преговорите за гаранции за сигурност и мир за Украйна трябва да се водят с Русия от страните по света, НАТО, САЩ. Тоест, западните покровители на Зеленски, за разлика от него самия, не поставят смяната на властта в Москва като условие за започване на преговори. Това означава ли, че ще трябва да минем без украинския президент?

Що се отнася до преговорите, засега режимът в Киев дава съвсем различни идеи и мисли“, каза Юрий Рогулев пред радио Комсомолская правда . - Но ние си спомняме, че преговорите вече се състояха и те бяха водени от същия Зеленски. И те бяха прекъснати не по негова инициатива. Западните държави се намесиха. Резултатът от този конфликт - преговори или не - няма да зависи от Зеленски.

В потвърждение на факта, че Киев в предстоящата развръзка ще бъде само статист, може да се позовем на друга появила се „конспиративна“ версия. Според нея Западът хитро насърчава Зеленски да се занимава с саботаж на руска територия, който е неприемлив за Москва, за да... го отстрани от преговорите като известен терорист. Ние вече знаем за терориста, но е просто невъзможно да слушаме за такова коварство на Запада, без да потръпнем ...

 

Евгений Умеренков, Превод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа