Зеленски: Путин е неадекватен

Зеленски: Путин е неадекватен
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.10.2022
  • Share:

Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята руския президент Владимир Путин за неадекватен човек и терорист по своята същност, с когото е невъзможно да се преговаря. Той каза това в интервю през германското издание ZDF.

 

"Той или не иска разговор между нашите страни, или не разбира, че с всеки техен ракетен удар, шансовете за преговори се изпаряват... За страната ни той е олицетворение на терорист, с когото никой не иска да разговаря. Какво да говорим? Като страна, която се бори за мир, ние казваме: "Да, ще говорим с Русия, разбира се, но с друго лице... Ще се появи някой", коментира Зеленски, цитиран от "Украинская правда".

Според Зеленски, Путин трябва да се страхува, че хората ще го "изядат", но засега руснаците се "страхуват да прогледнат и да видят истината".

Украинският президент изрази мнение, че европейските лидери също трябва да дадат да се разбере, че преговорите с Путин са невъзможни. 

По отношение на позицията на германския канцлер във връзка с войната заяви: "Струва ми се, че канцлерът видя, че на президента на Русия не може да се вярва и че Украйна е права. Дълго чукахме на прозорците и германските врати, за да ни отворят и да ни чуят, че наистина имаме работа с не съвсем адекватни хора и е трудно да се преговаря с такива".

Станете почитател на Класа