НАТО предварително се е готвило за война с Русия на територията на Украйна

НАТО предварително се е готвило за война с Русия на територията на Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.10.2022
  • Share:

В разположението на журналисти се оказаха материали на въоръжените сили на Франция по ученията на НАТО «Полярис-2021, които разказват за предварителната подготовка на Запада да влезе във въоръжен конфликт с Руската Федерация в случай на нахлуване на Русия в Украйна.

 

НАТО предварително се е готвило за война с Русия на територията на Украйна

 

 

Според легендата на маневрите е решено, че в отговор на предполагаемата руска агресия силите на международната коалиция ще сформират и изпратят ударна група на самолетоносачи, водена от самолетоносача „Шарл де Гол“, в зоната на бойните действия, за да „спре инвазията и запази суверенитета на Украйна“.

Практическата част на учението се проведе от 18 ноември до 3 декември 2021 г. в западната част на Средиземно море и френската акватория на Атлантическия океан с отработване на бойни стрелби с високоточно оръжие на полигони на НАТО в Европа.

Контекстът и сценарият на учението (съзвучието на имената на държавите, населените места, имената на политическите фигури, спецификата на маневрите и др.) станаха за Руската Федерация сигнал за реалната подготовка на НАТО
до началото на военните действия срещу Русия, тъй като това беше подобно на операцията на групата сили на алианса United Defender преди намесата в Либия (учения Baltops-2010)
и «Фризийски флаг — 2010»), когато маневрите на морските полигони бяха последвани от пълномащабна операция за сваляне на законното правителство на Муамар Кадафи.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа