Кошмарът на Киев се завърна на фронта, обявиха награда от 50 000 долара за главата му

Кошмарът на Киев се завърна на фронта, обявиха награда от 50 000 долара за главата му
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.10.2022
  • Share:

Игор Гиркин, по-известен като Игор Стрелков, е бивш министър на отбраната на ДНР и основател на общественото движение "Новороссия". Той не се е появявал на страниците си в социалните мрежи от 10 октомври, което предвид активността му в интернет, изглежда изключително необичайно.

 

Стрелков е пенсиониран офицер от въоръжените сили на Руската федерация, бивш полковник от ФСБ, а според Киев - военнопрестъпник и изключително опасен терорист. 

Що се отнася до медийните му изяви, Стрелков последно се появи на 12 октомври по телевизионния канал 360, където призова за "унищожаване на вражеската пропаганда" - тоест, за прекъсване на интернет, телевизия и почивка за украинците.

 

Къде изчезна Стрелков?

 

"Според мои източници Игор Иванович все пак е отишъл да служи в един от доброволческите батальони. Позволено му е да отиде там, нещо като началник-щаб или заместник-командир на батальон", каза военният командир Максим Фомин.

На 15-ти октомври в канала му в Телеграм се появи публикация от съпругата му - Мирослава Регинская, която публикува негова снимка във военна униформа, придружена с лаконичен коментар: "Всичко е наред! Скоро ще го видите".

 

Кошмарът на Киев се завърна на фронта, обявиха награда от 50 000 долара за главата му СНИМКИ

 

"Стрелков отиде на фронта като зам.-командир на батальон. Той изпраща много поздрави на всички, но в близко бъдеще няма да има коментари от него. Доброволците искаха да го назначат за командир на Владимирския опълченски полк, но администрацията на президента и Министерството на отбраната категорично отхвърлиха предложението", съобщиха негови съмишленици.

В същото време, в Украйна обявиха награда от 50 000 долара за залавянето му жив. Основната сума е събрана от украинския активист Сергей Стерненко, както и други популярни лица, като тенисистът Сергей Стаховски и губернаторът на Луганска област Сергей Гайдай.

Стерненко, който е бивш ръководител на одеското звено на "Десен сектор", отбеляза, че ако Гиркин наистина е на фронта, то това е добра новина. "Или Гиркин ще влезе в редиците на "200" (кодовото наименование на загиналите военнослужещи), или ще бъде заловен в плен", написа той.

 

Той добави още, че този, който успее да го залови "жив и малко понабит", ще получи дори още повече от обявената сума, защото все повече хора се включват в инициативата и средствата не спират да се трупат.

Станете почитател на Класа