American Thinker: Три признака, че САЩ са се превърнали в бананова република

American Thinker: Три признака, че САЩ са се превърнали в бананова република
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.10.2022
  • Share:

Съединените щати са на път да се превърнат в „бананова република“, характеризираща се с историческо и рекордно недоверие към основните държавни институции. Социалните проучвания отбелязват нови ниски нива на доверие и за трите клона на федералното правителство — Върховния съд (25%), президентството (23%) и Конгреса. От шестнадесетте проверени институции, доверието в Конгреса на САЩ е на дъното с едва 7%. За това пише изданието American Thinker.

 

American Thinker: Три признака, че САЩ са се превърнали в бананова република

 

 

«С други думи, американците не само считат, че страната е пълна с беззаконие, те също са убедени, че се управлява от тълпа маймуни! Ясно е, че американците разбират, че днес живеят в „бананова република“», пише изданието.

Всъщност има три показателни признака защо САЩ са се превърнали в нещастна имитация на себе си, превръщайки се в изостанала държава.

Първо, манипулирането на езика и задължителната «лява» религия: най-мощното оръжие на политическото «ляво» е склонността му да подкопава значението на думите. В продължение на десетилетия демократите заклеймяват всичко, което противоречи на техния мироглед, като „омразно“ и като цяло забраняват „обидните“ гледни точки в гражданската култура.

Второ, изборна легитимност и политическо преследване. Днес федералният колективен орган има две постоянни задачи — да репресира бившия президент Доналд Тръмп и да защитава еднопартийния истаблишмънт (разбира се, демократичен) и перманентната бюрократична Дълбока държава, и те ще направят това на всяка цена.

Трето, принуждаване на гражданите към спазване на зависимостта от правителството. Богатите законодатели нямат нищо против фалита на Америка, ако това означава, че техният контрол върху гражданите се увеличава. Расовите провокатори нямат нищо против да опожарят градовете до основи.

«Така че, запомнете това: когато федералните ви предоставят бананова  република, направете си бананов коктейл. Никога не пропускайте възможността да посочите колко корумпирана, отмъстителна и незаконна е станала класата на маймуните във Вашингтон», обобщава опозиционното издание.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа