Зеленски — гробокопачът на работниците в Украйна, тържествено изложи на търг страната си

Зеленски — гробокопачът на работниците в Украйна, тържествено изложи на търг страната си
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.10.2022
  • Share:

Владимир Зеленски откри търговете на Нюйоркската фондова борса, съобщава Grayzone. Авторът на статията отбелязва, че по време на церемонията президентът е призовал западните инвеститори да влагат средства в Украйна, но позициите на „инвестиционното меню“ предизвикват въпроси.

 

Превод от Grayzone, САЩ: 

 

Зеленски - гробокопачът на работниците в Украйна, тържествено изложи на търг страната си

 

 

Опесредствената война на Запада в Украйна предизвиква икономическа криза във всички западни страни. Зеленски започна кампания за привличане на чужди инвеститори, за да ограбят страната му, като в същото време потъпква трудовите права на нейните граждани.

Виртуалното пристигане на Зеленски на Уолстрийт беше предназначено като възможност да запознае инвеститорите с наскоро стартираната от правителството му кампания #AdvantageUkraine. Това е резултат от сътрудничеството между украинското правителство и WPP, най-голямата рекламна компания в света.

Мероприятието на президента на Уолстрийт съвпадна с предстоящия икономически колапс в Западна Европа.

Европейската инвестиционна банка призна, че опосредствената война в Украйна може да „потопи болшинството от европейските народи в бедност“. Само ден преди речта на Зеленски еврото падна до 20-годишно дъно, след като Русия спря доставките на газ за Европа в отговор на западните санкции.

Понастоящем WPP провежда една от най-амбициозните си кампании досега, наричайки разкъсаната от война страна, чието правителство постоянно е в рейтингите за едно от най-корумпираните в света, буквално рай за инвеститорите.

А Зеленски внася своят принос, ликвидирайки правата на работниците възможно най-бързо.

През август тази година Зеленски подписа закон, който лиши 70% от украинските работници от правото на колективно договаряне. Законопроектът е специално насочен към малките и средни предприятия с персонал под 250 души.

Това са компании със същия размер, за които проектът Advantage Ukraine търси чуждестранни инвестиции.

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа