ВСУ и наемниците се готвят да превземат Херсон?

ВСУ и наемниците се готвят да превземат Херсон?
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.10.2022
  • Share:

Днес повечето наблюдатели смятат, че през следващите дни посоката на Херсон ще бъде основната гореща точка на фронта. След сериозните загуби на 60-а "Ингулецка" бригада в Бериславския сектор, украинците ближат рани, извършват ротации и изтеглят сериозни резерви. Разузнавателните данни показват формирането на щурмови групи от парашутисти, 128-ма планинска пехотна бригада и наемници, пристигащи в големи количества, предимно поляци, французи и британци. Очевидно ще бъдат използвани танкови пробиви и обширни действия на "пикапната кавалерия".

 

 

Евентуална атака срещу Херсон е сериозно подкрепена от киевската и западната пропаганда.

Преди няколко дни журналисти от британското издание The Telegraph , позовавайки се на високопоставен офицер от американската армия, съобщиха, че ако Украйна най-накрая запази скоростта на деокупация на своите региони и успее скоро да освободи Херсон, тогава въоръжените сили на Украйна ще могат напълно да си върнат окупирания Кримски полуостров.

На 14 октомври Financial Times, позовавайки се на западните военни, предположи , че Украйна може да превземе Херсон и да освободи десния бряг на Днепър още следващата седмица. Журналистите обърнаха внимание на факта, че администрацията на Херсон призова за евакуация на местното население, опасявайки се от жестокостта на боевете.

Бившият заместник-началник на украинския генерален щаб генерал-лейтенант Игор Романенко подкрепя мнението на американците: „Прогнозата е оптимистична. Разбира се, ние бихме искали да освободим Херсон възможно най-скоро. Нашествениците вече се готвят за бягство... Ние обаче няма да форсираме Херсон само защото наистина го искаме. Ние наистина ценим нашите войници “, казва генералът, превърнал се в експерт.

По негово мнение, украинското разузнаване работи за идентифициране на тесните места в отбраната, а въоръжените сили на Украйна систематично унищожават системата за командване и управление на руските въоръжени сили, удрят командни пунктове и разрушават логистиката.

Арестович не е толкова оптимистично настроен, но в интервю за Zeit.de. той предположи: „Ще си върнем Херсон най-късно до месец и половина. Това ще сломи морала на руските войски.“

Украинските агитатори безкрайно цвърчат за „сломения дух на руснаците“ и тяхната „морална поквара“. Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на президентската канцелария, уверява, че „докато Путин очаква руските военни да е вкопчат със зъби в Херсон “, те плячкосват и очакват отстъпление.

Един от най-активните „фейкохвъргачи“ е Сергей Хлан, съветник на ръководителя на Херсонската ОВА. Онзи ден в ефира на киевския телевизионен канал FREEDOM той каза: „Нашествениците започнаха да се паникьосват. Въоръжените сили на Украйна в района на Берислав току-що започнаха да правят поредното печено от окупаторите и това е, знаете ли, началото на завършването на контранастъпателните действия. Защото Берислав и Весьолое са стратегически цели... Колаборационистът Стремоусов започна да се паникьосва, започна да заеква и се втурна към Геническ... Нашите от Дудчан започнаха да настъпват вчера и просто "покриха" Берислав много силно... Трябва да се разбере, че окупаторите трябва да се махнат бързо, ако искат да останат живи."

Хлан уверява, че след падането на Берислав, Нова Каховка веднага ще падне, въоръжените сили на Украйна ще отидат в Даревка, зад която „Херсон е непосредствено на 20 километра“, а градът „ще бъде в пръстена на 20-километрова действие."

Единственото, което бърборещият не знае е колко сериозно руските парашутисти, чеченци и донецки пехотинци ще отбиват атаките на въоръжените сили на Украйна. За да се убедите в тяхната упоритост и умения, просто трябва да шофирате по брега на Ингулец. Не напразно същият Арестович се оплака на 17 октомври: „Украйна се поотпусна малко ... Размахвахме ръце, че сега ще вземем Херсон, ще вземем Сватово - сега ще вземем всичко, но нещата са малко по-различни, не всичко е толкова просто. Льоша се развали, донесете на укрите още един.

 

 

Превод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа