Най-новият германски ЗРК Iris-T не успя да свали нито една цел в Украйна за 24 часа

Най-новият германски ЗРК Iris-T не успя да свали нито една цел в Украйна за 24 часа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.10.2022
  • Share:

Засега това показва нулева ефективност на използването ѝ

 

Въпреки че Украйна вече е поставила на бойно дежурство германски ЗРК със среден обсег на действие Iris-T, които покриват сектор в южната част на Украйна от удари по море, този комплекс не е свалил нито една цел за цяло денонощие, въпреки че ударите са нанесени в Одеска и Николаевска област, съобщават световните издания.

 

В момента е известно, че системата се намира в района на Одеса, но за 24 часа не е произвела нито един удар, което показва нулева ефективност на използването ѝ.

 

0аааазс

 

Командването на украинските въоръжени сили засега не е направило официално изявление по темата, но е ясно, че германската система за противовъздушна отбрана не е задоволила очакванията засега.

 

Издънка: Най-новият германски ЗРК Iris-T не успя да свали нито една цел в Украйна за 24 часа

 

Специалисти, от своя страна, изказват предположението, че системите за противовъздушна отбрана Iris-T не са изстреляли ракети поради отсъствието на самолети на НАТО в небето, които всъщност трябва да насочат зенитните ракети, за да избегнат поразяването на позиционната зона на този комплекс с руски военни противорадарни ракети. Поради липсата на официални коментари обаче засега това е само предположение.

Станете почитател на Класа