Млад украинец си купи луксозна суперкола за $9 милиона

Млад украинец си купи луксозна суперкола за $9 милиона
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.10.2022
  • Share:

Купувачът на изключително скъпия автомобил все още не е навършил 30 години, но състоянието му се оценява на 360 милиона долара! Кой е той?

 

 

Украинските издания разкриха интересни подробности за украинеца, който вероятно притежава най-скъпата кола сред гражданите на родната си страна, която в момента е във война. 

Той си е закупил най-редкия модел Bugatti Divo. Произведени са само 40 от тези суперавтомобили на стойност 9 милиона долара.

 

 

 

Собственикът на хиперколата Назар Бабенко е живял в Днипро. По-късно обаче, след избухването на войната, той заминава за ОАЕ, пише ТопЖир. Но ако се вярва на снимките и публикациите му в Instagram, той не е забравил за Украйна и е основал благотворителна фондация.

 

 

 

Снимката на Bugatti Divo е публикувана в социалните мрежи от собственика му. Суперавтомобилът обаче не е в Украйна, а в ОАЕ. Както вече бе споменато,  Назар Бабенко живее в Дубай и там е регистриран автомобилът. Освен Bugatti Divo украинският милионер притежава и използва луксозен Rolls-Royce Cullinan.

 

 

 

Състоянието на 28-годишния Назар Бабенко се оценява на 360 милиона долара. Той е смятан за един от най-големите притежатели на биткойни в Източна Европа.

 

 

 

Основаната от украинеца компания Danvel за управление на активи и тази година спонсорира Гран при на Монако във Формула 1. А през 2022 г. Назар Бабенко създава благотворителна фондация за подпомагане на Украйна.

 

 

 

Суперавтомобил Bugatti Divo - характеристики и подробности

Bugatti Divo е пистова суперкола, базирана на модела Chiron. Той се различава от своя събрат по ексклузивния си дизайн и подобрената аеродинамика.

 

 

Автомобилът е оборудван с 8,0-литров турбодвигател W16 и може да ускори до 100 км/ч за 2,4 секунд, както и да достигне 380 км/ч. Според Назар Бабенко техническото обслужване на хиперколата струва 100 000 долара и се взема от собственика със специален автомобил.

Станете почитател на Класа