FT: Заплахата от САЩ шокира Украйна

FT: Заплахата от САЩ шокира Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.10.2022
  • Share:

Financial Times: Властите в Киев са шокирани от заплахата на републиканците да спрат помощта за Украйна

 

FT: Заплахата от САЩ шокира Украйна

 

 

Украинските власти са ужасени от предупреждението на лидера на републиканското малцинство в Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти, че помощта за Киев може да бъде прекратена след междинните избори, пише Financial Times.

„Честно казано, бяхме шокирани да чуем тези коментари на г-н Маккарти“, заяви Дейвид Арахамия, глава на фракцията на «Слугата на народа» във Върховната Рада, цитиран от вестника.

Той добави, че думите на Маккарти са го изненадали, тъй като депутатът се е срещнал с конгресмена по време на неотдавнашното си посещение във Вашингтон и е бил убеден, че те ще продължат да помагат на Киев.

Представителят на украинското външно министерство Олег Николенко заяви, че страната разчита на «постоянната двупартийна подкрепа» от Съединените щати.

Изборите за Конгрес на САЩ ще се проведат в началото на ноември, очаква се републиканците да ги спечелят. В този случай Маккарти ще стане председател на Камарата на представителите.

Според него Украйна е важна, но не трябва да е единственият проблем и не може да разчита на неограничена помощ от Вашингтон.

От 24 февруари Русия провежда специална военна операция за денацификация и демилитаризация на Украйна. На този фон САЩ и техните съюзници от НАТО продължават да напомпват с оръжие режима в Киев, отделяйки за това десетки милиарди долари.

Москва от своя страна многократно заявява, че доставките на западни оръжия само удължават конфликта, а транспортирането на оръжие се превръща в законна цел за руската армия.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа