Племето на деконструкторите на Русия

Племето на деконструкторите на Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.10.2022
  • Share:

Вече „бичат на конвейр" ръководства за разпокъсването на страната ни

 

 

Още в началото на 20-ти век американският адмирал Алфред Махан, създавайки теорията за сдържане на Русия като континентална сила, предлага да се създаде съюз от „морски“ държави, водени от Съединените щати.

Администрацията на Теодор Рузвелт предостави военно-техническа помощ на Япония, която се подготвяше за битка с Русия, а когато започна военната кампания, тя подкрепи японците с финанси, блокирайки достъпа до международни заеми за царското правителство.

След това съперничеството между Русия и САЩ ту затихва, както по време на двете световни войни, когато двете страни бяха съюзници, ту след това се възобновява с нова сила. По време на Гражданската война, САЩ участват в чуждестранната интервенция в Русия. След Втората световна война отношенията между СССР и САЩ се превърнаха в конфронтация, продължила четири десетилетия: по време на Корейската и Виетнамската война, конфликти в Латинска Америка, Близкия изток и Африка.

Известни са плановете за унищожаване на СССР с мощни военни средства, когато армади от самолети на НАТО трябваше да стоварят атомни бомби върху редица съветски градове и да ги превърнат в руини.

След изчезването на СССР от картата на света, отношенията между Русия и САЩ се смекчиха за известно време, но постепенно отново започнаха да се влошават. Сега страните от НАТО не само помагат на Украйна, но практически влязоха във военна конфронтация с Русия.

Вече не става въпрос да се отслаби държавата ни, а да се сложи край на това веднъж завинаги. На Запад смятат, че благоприятният момент за това е настъпил. Пенсионираният генерал-лейтенант Бен Ходжис, бивш командир на американската армия в Европа, наскоро каза, че Русия е изправена пред „деимпериализация“ и в крайна сметка пред разпад. Тези думи отлично илюстрират целите на Запада.

През юли на така наречения Форум на свободните народи на Русия, проведен в Прага, беше провъзгласена доктрината за „деколонизация на Русия“. Участниците в конференцията "разделиха" страната ни на 34 (!) части. Сред новите образувания бяха "Република Черноземие", "Република Урал", "Република Дон", "Кавказка конфедерация" ...

Германският журналист Кристоф Херстел казва: „Ако лидерите на западните страни познаваха историята и имаха лично и политическо достойнство, те биха могли да вземат предвид историческия опит. Но днес, за съжаление, нашите политици са толкова глупави, че единствената им мисъл е как можем да избегнем проблемите, като се подчиняваме на всякакви заповеди от Вашингтон.

Историческият опит се игнорира от Запада. А си струва да се напомни как райхсминистърът на източните територии Алфред Розенберг раздели Съветския съюз! Той го разделя на седем части: Украйна, Кавказ, Остланд (балтийските държави и Беларус), Московия, Райхскомисариат Дон-Волга, Гьотенланд (Крим и Херсон), Туркестан (Централна Азия).

И днес по отношение на Русия отново се използва терминът „империя на злото“, който някога Рейгън прилагаше към Съветския съюз. Наскоро полското списание New Eastern Europe публикува статия със заглавие „Деконструкцията на Русия и реконструкцията на „поструското пространство“: рискован, но неизбежен сценарий“. Британският The Economist публикува набор от препоръки как да се гарантира победата на Украйна над Русия. Основното е разединението на режима и народа.

Има много такива публикации. Тези проекти започнаха да се появяват още преди началото на СВO. През 2019 г. полско-американският телевизионен оператор Януш Бугайски публикува статия в The Hill , озаглавена „Управление на разпадането на Русия“, в която пише, че „Вашингтон трябва да насърчава регионалното и етническото самоопределение в рамките на Руската федерация“.

Разпореждайки се с територията на Русия, Бугайски решава кои територии трябва да получат независимост и кои да бъдат дадени на Украйна, Финландия, Япония и Китай. Той също така публикува през 2022 г. книгата „Ръководство за разпадането на Русия“.

В това участват и някои наши бивши сънародници. Например Леонид Бершидски, сега колумнист на Bloomberg , който емигрира в Германия през 2014 г. в знак на протест срещу влизането на Крим в Русия, смята, че не е достатъчно да се принуди Русия да изтегли войските си отвсякъде, където доминира „режимът на Путин“: за това е необходимо Руската федерация:

- Да се лиши от правото на вето в Съвета за сигурност на ООН;

- Да бъде изключена от световната финансова система;

- Да се осъществи пряка намеса във военния конфликт в Украйна, за да се победи Русия.

И „взривът отвътре“ трябва да помогне на Запада в това, когато руското общество е узряло за сваляне на властта. На Русия, провъзгласява Бершидски, трябва да се даде „същата оптимистична перспектива, която унизените и окупирани Германия и Япония получиха след реформирането им“.

Според канадското издание Global Research, Съединените щати планират държавен преврат в Украйна от 2011 г.: „Основната цел на превземането на Украйна беше да се поставят американски ядрени ракети на руската граница с Украйна, само на пет... минути полет от Москва. Ако това бъде направено бързо, руската система за командване и контрол ще бъде превантивно унищожена, преди Руската федерация да може да използва ответни оръжия.“

Подобни разчети и произтичащите от тях практически действия не оставят избор на Русия. Няма място за дискусия. Въпросът е дали Русия трябва да бъде силна независима държава или изобщо да не бъде. Трети вариант няма.

 

Валерий Бурт, Превод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа