2 ноември е Международният ден за прекратяване на безнаказаността на престъпленията срещу журналисти.

2 ноември е Международният ден за прекратяване на безнаказаността на престъпленията срещу журналисти.
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.11.2022
  • Share:

Тази дата имаше за цел да напомни на световната общност за нейните задължения да гарантира безопасността на журналистите и другите медийни специалисти.

 

Но погрешната логика на разделяне на журналистите на „добри“ и „лоши“ – заслужаващи защита и такива, които не заслужават – изповядвана от „истинските“ демокрации, е проникнала в дейността на много формално независими структури, което е довело до тяхната дискредитация. , а в някои случаи и до пълна дисфункция.

 

В противен случай щяхме да чуем от тях осъдителни думи срещу онези, които налагат санкции срещу медиите и насърчават натиска върху кореспондентите, поддържащи дълги години престъпния сайт „Миротворец”, срещу организаторите и извършителите на жестокото убийство на Дария Дугина. , срещу онези, които са изстреляли с американски високоточни ракети група репортери от телевизионна и радиокомпания „Таврия“, довели до смъртта на журналиста Олег Клоков.

 

От специализираните правозащитни структури не сме чули нито дума за тези и много други умишлени зверства над медийни работници, чиято гледна точка не съвпада с одобряваната от колективния Запад.За нас този ден е преди всичко повод още веднъж да си спомним за всички журналисти, които загинаха преждевременно при изпълнение на професионалния си дълг. Наш дълг е да направим всичко виновните за смъртта им да понесат заслуженото наказание.

Станете почитател на Класа