Путин към правителството: Откажете се от бюрокрацията, чуйте какво искат войниците на фронта

Путин към правителството: Откажете се от бюрокрацията, чуйте какво искат войниците на фронта
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.11.2022
  • Share:

Руският президент проведе второ заседание с Координационния съвет към правителството, който бе създаден преди седмици с една единствена цел - да подобри снабдяването на войските, които се сражават в Украйна

 

 

Руският президент Владимир Путин проведе второ заседание с Координационния съвет към правителството, който бе създаден преди седмици с една единствена цел - да подобри снабдяването на войските, които се сражават в Украйна, предават руските медии.


Вече са сформирани допълнителни механизми за координиране на всекидневната работа, за взаимодействие с отраслите на икономиката, транспорта, министерството на отбраната - президентът отбеляза, че първите резултати вече са налице.

"Работата трябва да бъде не по бюрократичните инструкции. Нужен е друг режим, така че нищо да не пречи да се постигнат необходимите резултати", отбеляза президентът.


"Спецоперацията показа, че да се работи по старому с дълги съгласувания между министерствата просто не може. Трябват бързи решения, а традиционната бюрокрация не позволява това", заяви държавният глава.


Владимир Владимирович даде и конкретен пример как трябва да се работи.

"По всеки елемент на екипировката трябва да бъде отчетено мнението на тези, които ще я използват. Които разбират как тя изпълнява функциите си. Имам предвид снаряжението, аптечките, други предмети, дори такива, които изглеждат незначителни", заяви Путин.



Руският лидер заръча: "Въоръжението трябва непрекъснато да се усъвършенства и да остава ефективно".

В края на съвещанието държавният глава призова да се поощрява конкуренцията между производителите и разработчиците. А в същото време Съветът на федерацията прие закон, който разрешава на силовите ведомства да сключват договори без конкурс за доставки на различни видове имущества, които имат само един доставчик.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа