Оръжията доставени от Запада на Украйна се появиха на черните пазари в Европа

Оръжията доставени от Запада на Украйна се появиха на черните пазари в Европа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.11.2022
  • Share:

На черните пазари в Европа се появиха оръжия, доставени на Украйна от западни страни. Това съобщи на 2 ноември испанският вестник ABC.

 

Оръжията доставени от Запада на Украйна се появиха на черните пазари в Европа

 

 

Отбелязва се, че в страните от Северна Европа финландски оръжия, прехвърлени преди това в Киев, са забелязани на нелегални търговски площадки. Притеснения за това изразиха от ръководството на Европол (полицейската служба на Европейския съюз) и Интерпол.

Обемът на оръжието и видът не се съобщават, за да не се разгласят секретни данни. В същото време правоохранителните органи на Хелзинки забелязаха някои от образците оръжия, прехвърлени в Киев на черните пазари на самата Финландия.

Испански журналисти предполагат, че историята с оръжията, предадени на Киев, може да повлияе негативно на имиджа на Украйна и да повлияе на интереса на страните от Европейския съюз (ЕС) да възстановят Украйна след края на конфликта с Русия, а също така ще има отрицателен ефект върху перспективите за влизане на страната в ЕС. Дет’ се вика това да им е проблема.

Преди това, на 30 октомври, Централната криминална полиция на Финландия съобщи, че престъпниците в страната получават оръжия, които са доставени на Украйна. От ведомството отбелязаха, че става дума за появата на автомати. Беше отбелязано, че вече са изградени контрабандни маршрути от Украйна към Финландия, за които мотоциклетната банда Bandidos MC дори отвори клонове в най-големите градове на Украйна.

Утре, 3 ноември, у нас предстои разглеждане на възможност от парламента назначен от САЩ да се изпраща българско оръжие. Очаква се и протест срещу подобни престъпни намерения.
Продължаваме да следим развитието на ситуацията и да ви информираме. Очаквайте подробности.

 

A.Z

Станете почитател на Класа