Тръмп ускорява кандидатурата си за президент, докато агитира за междинни избори

Тръмп ускорява кандидатурата си за президент, докато агитира за междинни избори
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    07.11.2022
  • Share:

Самолет Боинг 757 спря на пистата с надпис "Тръмп" с гигантски златни букви. Високоговорителите гърмяха Dixie на Елвис Пресли, YMCA на Вилидж Пийпъл и God Bless the USA на Лий Гринууд. Доналд Тръмп слезе по стълбите под възторжените възгласи на хиляди поддръжници. Официално бившият президент на САЩ събра митинг на регионално летище в подкрепа на републиканските кандидати на междинните избори във вторник. Неофициално той вече ускорява по пистата на кампанията за Белия дом през 2024 г.
Но не беше съвсем излитане. „Няма да го кажа точно сега, искам да запазя фокуса върху кандидатите на партията. Така че всички вие, обещавам, че в следващия много, много, много кратък период от време ще бъдете толкова щастливи" каза Тръмп, изправяйки на крака тълпата в Латроуб, Пенсилвания. Два гигантски екрана показаха поредица от анкети, включително една за първичната номинация на Републиканската партия за 2024 г., която показа Тръмп със 71%, а губернаторът на Флорида Рон ДеСантис с 10%. Тръмп каза небрежно, но многозначително: „Рон ДеСанктимониъс с 10%".
Перспективите пред републиканците станаха по-добри, тъй като все повече гласоподаватели определят икономиката като свой основен приоритет, докато много демократи прекараха лятото в кампания за важността на правата на абортите.
В събота, Тръмп водеше стари битки в Пенсилвания, където както неговият предшественик и наследникът му – Барак Обама и Джо Байдън – също водеха кампания, за да наклонят баланса в силно оспорвана междинна надпревара, която може да определи контрола над Сената.
Митингът на Тръмп се проведе на регионалното летище Арнолд Палмър, кръстено на велик голфър, който се научил да лети там. Поддръжниците развяваха гигантски знамена „Тръмп 2024" и носеха шапки и тениски с лозунги като „Тръмп победи", „Лъвовете не са овце" и „Аз съм момиче на Тръмп: преглътни го". Тръмп говори за страна в упадък под контрола на демократите. Той удари познатите бележки за ширещата се престъпност, отворената граница и войната срещу американската енергия. Той нарече медиите „врагове на народа" и отхвърли „радикалните леви демократи, които мамят, за да фалшифицират избори".
Носейки червена шапка „Направете Америка отново велика", той се разгорещи по време на двучасова реч: „Ако искате да спрете унищожаването на нашата страна и да спасите американската мечта, тогава този вторник трябва да гласувате за републиканци по гигантски начин. Няма нищо добро за казване за това, което се случва в нашата страна, но мисля, че във вторник вечер ще имаме много добри неща за казване".
Тръмп не е в бюлетината, но по някакъв начин той отново направи междинните избори изцяло за него. Той настояваше да играе върховен лидер по време на републиканските първични избори, правейки рисковани одобрения на екстремни или неопитни кандидати, които заплашваха да превърнат гласовете в референдум за неговата политическа власт. Брендън Бък, политически стратег каза „Той има склонност да цели номер едно във всички точки и ще си припише заслугите за хората, които печелят, без значение колко слаба е реалността на участието му в тези състезания. Той ще продължи напред независимо от това. Той ще надвисне над всичко, което се случва във Вашингтон през следващите две години; той има тенденция да блокира слънцето. Той ще направи управлението много по-трудно."
Въпреки това някои анализатори смятат, че поредица от поражения за помазаните от Тръмп кандидати във вторник може още да отслаби хватката му

Станете почитател на Класа