Очаква се Тръмп да обяви кампанията си за президент до края на ноември

Очаква се Тръмп да обяви кампанията си за президент до края на ноември
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    08.11.2022
  • Share:

Очаква се Доналд Тръмп да обяви трета кампания за Белия дом преди края на ноември. Пратеници тихомълком са започнали да подготвят основата за агресивна операция, според хора, запознати с въпроса, което го поставя в центъра на вниманието преди междинните изпити във вторник .
Плановете за потенциална кампания за 2024 г. започнаха да се ускоряват през последните седмици, като бившият президент и неговите съветници сигнализираха, че съобщението е неизбежно и се стремят да се възползват от позицията си на ясен фаворит за спечелване на номинацията за Републиканската партия.
Очаквайки широки печалби на републиканците в редица от средносрочните избори, Тръмп посочи, че иска да стартира последната си президентска кампания около седмицата на 14 ноември на фона на този импулс, като си приписа заслугите за победите на републиканците, подкрепени от неговите одобрения, а на и тези, които не са били подкрепени.
Датата, съобщена по-рано от Axios, не е окончателна и отчасти зависи от представянето на РП в междинните избори. Но Тръмп няма търпение да започне кампания за 2024 г. отчасти защото вярва, че това може да го предпази от засилване на наказателните разследвания от Министерството на правосъдието на САЩ.
Основният екип е съставен главно от неговия наскоро създаден комитет за политически действия Maga Inc, който изпълнява неговия лозунг Make America Great Again и където на служителите при постъпване е казано, че те биха могли да станат част от персонала на кампанията за 2024 г. Очаква се екипът да включва в лидерска роля Сузи Уайлс, главен изпълнителен директор на Save America Pac. Тръмп й приписва заслугата за спечелването му във Флорида, когато завладя Овалния кабинет през 2016 г.
Уайлс доскоро беше главен съветник на ДеСантис, докато не беше отстранена, след като беше обвинена в изтичане на имейли, показващи, че губернаторът изглежда продава достъп на лобисти при голф пътувания, което накара някои съюзници да вярват, че тя ще бъде актив, ако Тръмп в надпреварата се окаже срещу ДеСантис.
Служителите на Maga Inc, които се очаква да играят водещи роли в кампания през 2024 г., включват старшия стратег Крис ЛаЧивита, ветерана анкетьор Тони Фабрицио и изпълнителния директор на комитета Тейлър Будович, смятан за способен политически оператор, който освен това е и основен говорител на Тръмп.
Плановете за очакваната президентска кампания се засилиха, тъй като Министерството на правосъдието напредва с няколко криминални разследвания около Тръмп, включително за потенциално злоупотреба с документи за национална сигурност в курорта му Мар-а-Лаго и за атаката на 6 януари. Съветници са казали на Тръмп, че моментът може да е положителен, тъй като комбинираният ефект от обявяването на президентската надпревара и предизвикването на правосъдното министерство да го обвини като кандидат може да заглуши политическите послания от страна на демократите в Конгреса и Белия дом на Джо Байдън. Тръмп остава фиксацията на политическия и медиен свят и обхватът на отразяването на Тръмп неизменно надхвърля този на Байдън. Прегледите на страници на истории за Тръмп и министерството на правосъдието могат да достигнат милиони, цифра многократно по-голяма от историите за президентството на Байдън.
В Айова Тръмп откри поредица от четири митинга през последните пет дни от междинния сезон на кампанията, където към него се присъедини републиканският сенатор Чък Грасли, който се кандидатира за преизбиране за осми път.
Митингът подчерта както значителния багаж на Тръмп, така и популярността му сред хората – десетки хиляди поддръжници се събраха в студено време където температурите паднаха под 40F, за да чуят същите оплаквания относно поражението му на изборите през 2020 г. от Байдън, които той е изразявал безброй пъти.
Най-шумните възгласи бяха, когато той говореше, почти замаян от вълнение, за собствената си кампания. „За да направя нашата страна успешна, безопасна и славна, много, много, много вероятно ще го направя отново. Пригответе се – това е всичко, което ви казвам. Много скоро", каза той.

Станете почитател на Класа