Французите за Зеленски: Комикът-пехотинец започна да дразни съюзниците

Французите за Зеленски: Комикът-пехотинец започна да дразни съюзниците
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.11.2022
  • Share:

Читателите на Le Figaro посочиха предимството на Путин пред Зеленски

Съединените щати искат Зеленски да смекчи позицията си спрямо Русия и мирните преговори с нея, пише Le Figaro. Това предизвика интереса на читателите на вестника. Много от тях твърдят, че светът е започнал да се уморява от Зеленски. Освен това неговата «войнственост» струва твърде скъпо на «съюзниците».

 

Превод отLe Figaro, Франция:

 

Французите за Зеленски: Комикът-пехотинец започна да дразни съюзниците

 

 

Според Washington Post кръгът на Байдън притиска Украйна да се откаже от настоящата си позиция, която изключва преговори с Русия, докато Владимир Путин остава на власт.

Ще се промени ли позицията на САЩ по конфликта в Украйна?

С наближаването на междинните избори и докато все повече хора се колебаят дали да помогнат на Киев, администрацията на Байдън започна да призовава Киев да не се оттегля от преговорите, според The ​​Washington Post.

Нежеланието на украинския президент да преговаря, докато руският му колега е на власт, тревожи много страни в Африка, Латинска Америка и Европа, според американски чиновници.

В крайна сметка това означава, че конфликтът се проточва за неопределено време.

А проблемите около храните и горивате, възникнали поради конфликта, както и повишаването на цените за тях, стават все по-осезаеми за гореспоменатите региони.

Неотдавна Южна Африка например се въздържа при гласуване в ООН по украинския въпрос.

Коментари на читателите:

fauteavoltaire
Конфликтите се създават от богатите, а за тях плащат бедните. От арогантния Зеленски благодарност за оказаната помощ не може да се очаква. Той прави грешки във всички области. Необходимо е да се принуди Зелински да преговаря.

StefanURBAN

Предимството на Путин е, че той никога не бърза. Трудно ми е да си представя как Русия може да бъде изхвърлена от териториите, които вече е завзела. Мисля, че играта свърши.

Joe2222

Франция също трябва да подтикне Зеленски към преговори. Тази война не ни касае, тя вече ни струва твърде скъпо, оказвайки пагубен ефект върху страната ни и покупателната ни способност.

Patin-couffin

Макрон, фон дер Лайен и Шарл Мишел… Те призоваваха за победа на всяка цена.

Dany L

Комикът-пехотинец започна да дразни своите съюзници. Колко дълго още ще го търпят?

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

 

Станете почитател на Класа