Der Spiegel: в Германия настояват за увеличаване на разходите за отбрана

Der Spiegel: в Германия настояват за увеличаване на разходите за отбрана
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.11.2022
  • Share:

Опозиционната ХДС обвини Олаф Шолц, че не е спазил обещанията си да изразходва 2% от БВП за отбрана, пише Der Spiegel. Според представители на ХДС недостатъчното ниво на финансиране намалява бойната готовност на германската армия и затруднява изпълнението на задачите.

 

Der Spiegel: в Германия настояват за увеличаване на разходите за отбрана - в противен случай Бундесверът няма да може да изпълни задачите си

 

 

Партията ХДС обвини германския канцлер Олаф Шолц, че не е спазил обещанията си да превъоръжи Бундесвера, съобщава Der Spiegel. Отбелязва се, че ХДС призовава германското правителство да спази ангажимента към НАТО за разходи за отбрана от 2% от БВП.

„Според предложението на правителството разходите за отбрана са определени на 1,6 процента от БВП, въпреки факта, че са обещани повече от 2 процента от БВП“, цитира Der Spiegel от изявлението на ХДС.

Както отбелязва вестникът, опозиционната партия намеква за речта на Шолц от 27 февруари, в която канцлерът обеща да похарчи повече от 2% от БВП за отбрана, отбелязва изданието.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа