Генерал от САЩ прави прогнози кога ВСУ ще са готови да нападат Крим

Генерал от САЩ прави прогнози кога ВСУ ще са готови да нападат Крим
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.11.2022
  • Share:

Опасно прогнозиране. И нагло. Но това, че се обсъжда такива нюанси говори, че САЩ имат още планове срешу Русия с използването на Украйна.

 

Генерал от САЩ прави прогнози кога ВСУ ще са готови да нападат Крим

 

 

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) може да се доближат до Крим през зимата на 2023 г., смята бившият командир на американската армия в Европа Бен Ходжис.

Генералът в своя Twitter (социалната мрежа е блокирана в Русия) изрази мнение, че американските реактивни системи за залпов изстрел (РСЗО) HIMARS могат да бъдат разположени в Херсон, откъдето бяха дислоцирани руските войски, което означава, че полуостровът ще попадне в зона на обстрел. А това според него „отслабва руската армия“

Въз основа на известните му данни той направи прогноза, че въоръжените сили на Украйна през януари „ще влязат в Мариупол и Мелитопол“. А там, според Ходжис, е недалеч от Крим.

Пенсионираният генерал отдавна коментира хода на специалната военна операция пред украинските медии. През септември той дори написа статия в The Daily Telegraph с прогнози за изхода от тази конфронтация. В същото време той признава, че САЩ не разполагат с достатъчно оръжие, за да помогнат на Украйна. И призова Европа активно да търси заместител на американските оръжия.

По-рано американски медии предупредиха, че евентуална атака срещу полуостров Крим би била катастрофа за властите в Киев, тъй като украинските въоръжени сили не разполагат с достатъчно десантни кораби.

А Русия за атака срещу Крим просто ще ги размаже…наред с всичките им там американски генерали.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа