М.Мурашко: „Политизирането на специалните съвети на Г-20 е неприемливо“

М.Мурашко: „Политизирането на специалните съвети на Г-20 е неприемливо“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    14.11.2022
  • Share:

Тенденциите за политизиране на работата на специализираните съвети на Г-20, особено на Съвета на министрите на здравеопазването, са неприемливи, тъй като поставят под заплаха отговорностите за развитие на глобалната здравна архитектура, каза министърът на здравеопазването на Русия Михаил Мурашко.
„Искам да отбележа, че сме свидетели на неблагоприятни тенденции към политизиране на работата на специализираните съвети на Г-20, в частност на Съвета на министрите на здравеопазването, което е неприемливо и обезсилва постигнатите договорености. проблемите продължават, рискуваме да не успеем да постигнем целите си за укрепване на глобалната здравна архитектура и постигане на най-високо ниво на глобално здраве", заяви Мурашко.
„Русия категорично се противопоставя на критиките, отправени към специалната военна операция на Русия от страните от Г-20. Операцията имаше за цел да защити хора, които не признаха антиконституционния преврат в Киев през 2014 г. и бяха подложени на военна агресия през последните осем години", каза той.

Станете почитател на Класа