Сакр Гобаш: Справянето с изменението на климата е споделена глобална отговорност

Сакр Гобаш: Справянето с изменението на климата е споделена глобална отговорност
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.11.2022
  • Share:

Председателят на ФНС произнесе реч на откриването на парламентарното заседание с парламентарни представители от цял свят.

 

 

Сакр Гобаш, председател на Федералния национален съвет (ФНС) на Обединените арабски емирства (ОАЕ), подчерта, че ролята на законодателните органи в справянето с проблеми, пред които е изправен днешният свят, включва и изменението на климата, предаде информационната агенция на ОАЕ – УАМ. Федералният национален съвет обединява владетелите на седемте емирства в ОАЕ, той представлява висшата федерална власт. 

Председателят на ФНС произнесе реч на откриването на парламентарното заседание с парламентарни представители от цял свят. То бе организирано от Междупарламентарния съюз в сътрудничество с Камарата на представителите на Египет. Събитието се проведе в кулоарите на Конференцията на Организацията на обединените нации за климата (КОП27) в Шарм ел Шейх, съобщи БТА.

Изправянето пред феномена на изменението на климата вече не е ограничено само до няколко страни, а е задължение и споделена отговорност на целия свят. Според доклади на Световната здравна организация изменението на климата днес е причина за смъртта на близо седем милиона души годишно. Той е отговорен и за глобалното затопляне с над 1,5 градуса през следващите десетилетия, което предразполага към по-тежки метеорологични явления. Те могат да причинят големи човешки, материални и екологични загуби.

„Очакваме с нетърпение да ви приемем в ОАЕ, страната на толерантността, съжителството и човешкото братство по време на КОП28, която ще се проведе в ОАЕ следващата година“, каза Гобаш.

В заключение той изрази своята благодарност и признателност към Египет за топлото му посрещане и щедрост.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа