Ковачевски: Парламентът може да вземе решението, с което ще се продължи европейският път

Ковачевски: Парламентът може да вземе решението, с което ще се продължи европейският път
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.11.2022
  • Share:

Този път няма да бъде лесен, както няма да бъде лесен за Македония, така няма да бъде лесен и за Албания. Това е път на преговори, на реформи, на промяна на обществото към по-добро, каза Ковачевски

 

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски заяви, че парламентът в Скопие има капацитета да вземе решението, с което европейският път на страната би продължил, съобщи специално за БТА агенция МИА.

„Конституционните изменения са свързани тъкмо с продължаването на европейския път на държавата. Сега всичко зависи най-вече от нас самите. Сега всичко зависи от тези 120 представители в Собранието. И ако ме питате дали има достатъчно представители в Собранието, в Собранието има 120 представители, не 80, не 90, не 100, не 110. В парламента ни има 120 представители и всички те носят отговорност не пред мен, не пред правителството, те носят отговорност пред своите деца, пред децата на своите приятели, на своите роднини, да вземат решение, което да им осигури бъдеще, което означава членство в ЕС.“ Това каза премиерът Димитър Ковачевски на съвместната пресконференция с неговия албански колега Еди Рама в отговор на репортерско запитване дали има достатъчно представители за конституционни изменения с оглед твърденията на ВМРО-ДПМНЕ, че няма мнозинство.

„Този път няма да бъде лесен, както няма да бъде лесен за Македония, така няма да бъде лесен и за Албания. Това е път на преговори, на реформи, на промяна на обществото към по-добро. Но на края на този път, на края на всеки тежък път, стои голямата награда – това е пълноправното членство в ЕС. Голямата награда е нашите граждани, следващите поколения да живеят в ЕС. Голямата награда е да имаме горди македонци и всички граждани на тази държава с вдигната глава, с македонски език, с македонски идентитет да бъдат членове и жители на ЕС“, каза Ковачевски.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа