Владимир Путин започна разгръщане на подготовка за военен трибунал в Украйна

Владимир Путин започна разгръщане на подготовка за военен трибунал в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.11.2022
  • Share:

Президентът на Руската Федерация Владимир Путин засилва подготовката за трибунал над украинските военнопрестъпници.

 

Владимир Путин започна разгръщане на подготовка за военен трибунал в Украйна: Доказателствата по Донбас ще бъдат подкрепени с исторически факти

 

 

Президентът на Русия Владимир Путин започна подготовката за трибунал за военни престъпници в Украйна. Русия ще докаже намерението на киевските власти да унищожат руския Донбас с фактите на геноцид и използването на методи, подобни на тези, използвани от германците по време на Великата отечествена война.
На заседание на организационния комитет «Победа» на 15 ноември Владимир Путин даде да се разбере, че Русия не е забравила зверствата на нацистите през 40-те години на миналия век и няма да остави действията на техните последователи без отговор.

Опитите за пренаписване на световната история стават все по-агресивни, каза президентът Владимир Путин в началото на заседанието на организационния комитет на «Победа».
Според него това се прави с цел „да ни разделят, да ни лишат от ориентация, да отслабят Русия и да подкопаят суверенитета“.

„Такъв сценарий вече е тестван, включително в Украйна. Имаше опити да се направи същото и с Русия, но ние навреме и здраво им поставихме бариера… В основата на нашата национална идентичност е била и си остава приемствеността на поколенията, верността към традициите, високите духовни и морални ориентири, “, посочи държавният глава на Русия

Владимир Путин припомни, че вече няколко години в Русия се изпълнява проектът „Без давност“, в рамките на който се оповестяват документални факти за престъпленията на нацистите и техните съучастници по време на Великата отечествена война.

„В регионите, където нацистите са извършили зверства, се състояха процеси. Те неоспоримо доказаха, че войната срещу СССР се води не само с цел завземане на територии и ресурси – това беше умишлен геноцид на съветския народ, на всички негови национални, етнически и расови групи. Обсадата на Ленинград също беше призната за факт на геноцид. Организирайки блокадата, нацистите целенасочено се стремят да унищожат всички жители. Това се потвърждава от техните собствени документи“, каза Президентът на Русия.

Ще направим всичко, за да гарантираме, че историческите факти ще станат достояние на милиони хора. Не можем да забравим, че победата беше извоювана от представителите на всички народи на Съветския съюз. Но не трябва да забравяме, че 69% от загубите са в РСФСР“, отбеляза Владимир Путин.

Геноцидът се извършва в Донбас в продължение на осем години. Трябва да се представи на международно ниво. Процесите срещу бандеровските нацисти ще бъдат логични и закономерни“, смята политологът Дмитрий Нечаев.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа