Китайците за падналата ракета в Полша: «Руснаците не биха пропуснали целта»

Китайците за падналата ракета в Полша: «Руснаците не биха пропуснали целта»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.11.2022
  • Share:

Полша заяви, че две ракети с неизвестен произход са паднали на нейна територия, според «Гуанча». Мненията на читателите са разделени. Някои казват, че това е инсценирано от Варшава. Други — че Киев е виновен. Но потребителите са единодушни в едно: Москва няма нищо общо с това.

 

Превод от «Гуанча», Китай:

 

Китайците за падналата ракета в Полша: "Руснаците не биха пропуснали целта"

 

 

Според съобщенията вечерта на 15 ноември две ракети са паднали на полска територия близо до границата с Украйна, убивайки двама човека.

Варшава заяви, че ще проведе «пълно разследване» на инцидента, но призова медиите и обществеността «да не публикуват непроверена информация». В същото време полското правителство спешно извика руския посланик и поиска от НАТО да свика среща в съответствие с член 4 от Устава на алианса. Срещата се състоя на 16 ноември сутринта.

В същото време полският президент Анджей Дуда проведе разговори с президента на САЩ Джо Байдън. Последният му предложил пълна подкрепа в разследването. Според говорителя на Пентагона няма убедителни доказателства, че ракетният удар е нанесен от Русия.

Коментари на читателите:

Това е Америка. Точно не е Русия.

САЩ внезапно започнаха да мислят много рационално. Странно, да не би те да са причината за падналата ракета в Полша?

Украйна умишлено въвлича Полша в мътни води. А сега Полша ще използва момента и ще събори лодката — ще изпрати войски в Западна Украйна, ще обяви военен контрол, но в действителност това ще бъде просто окупация и завземане на територии! Забележка: Унгария си струва да се поучи!

Не е важно кой е изстреля бомбата. По-важното е, че Полша се кани да отгризне по-голямо парче от Украйна, но Байдън каза в прав текст НАТО да не бъде въвлечено, че той (САЩ) не искат да участват в това.

Целият спектакъл е написан в Полша — както някога го пишеше нацистка Германия.

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа