Агент на ЦРУ разкрива основните медии, използвани за манипулиране на масите с лъжи

Агент на ЦРУ разкрива основните медии, използвани за манипулиране на масите с лъжи
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.11.2022
  • Share:

В интервю от 1983 година бивши оперативен агент обяснява как е разпространявал дезинформация, използвайки журналисти от основните медии в  дружески медии като CNN и New York Times. Иронията е, че това видео е по-актуално сега, отколкото през ’89.

 

Според Амбър Лайън, журналист, носител на три награди «Еми», CNN например редовно получава пари от правителството на САЩ и чужди правителства за избирателно отразяване на определени събития и създаване на фалшиви новини.

 

Агент на ЦРУ разкрива основните медии, използвани за манипулиране на масите с лъжи

 

 

Въз основа на това свидетелство ЦРУ ще лъже журналисти, ще разпространява същата лъжа в собствената си агенция и агенции в други страни, така че журналистите да я потвърдят, и ще разпространява невярна информация чрез доверени медийни фигури.

И ако смятате, че той лъже, помислете, че правителството на САЩ съди Шнеп чак до Върховния съд, който в крайна сметка реши, че служителите на разузнаването трябва да подадат всякакви изявления за цензура от агенцията, дори и тези, които не са свързани с тайни.

Има движение в социалните медии, което се опитва да избели всяка негативна публичност за ЦРУ, като твърди, че агенцията вече не се занимава с подобно поведение.

 

 

 

 

 

Независимо дали лъже Конгреса, трафик на наркотици, незаконно шпиониране на американски граждани или тайно работещи програми без знанието на Конгреса, ЦРУ е закон само по себе си.

През 2017 г. WikiLeaks публикува повече от 8000 документа за ЦРУ. Поверителните документи с кодово име Vault 7, датирани от 2013-2016 г., включват подробности за софтуерните възможности на ЦРУ, като например възможността за компрометиране на автомобили, смарт телевизори и уеб браузъри, включително Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox и Opera, като както и операционните системи на повечето смартфони, включително iOS и Android на Apple.

 

A.Z


 

Станете почитател на Класа