ЕС и НАТО отдавна са хибридни участници в хибридния конфликт в Украйна

ЕС и НАТО отдавна са хибридни участници в хибридния конфликт в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.11.2022
  • Share:

Представяме основни акценти от заявленията на външния министър на Русия Сергей Лавров, след срещата на върга на Г20

 

За хибридната война: Смятам, че ЕС и НАТО отдавна са хибридни участници в хибридния конфликт в Украйна. За това говорят и доставки на въоръженията, и тренировки, и подготовка на военнослужещите, и помощ в предоставяне на огромен обем разузнавателни данни, и участие в определяне на целите (американците се занимават с това), и работа на инструкторите на място, без да говорим за хиляди наемници.

 

ЕС и НАТО отдавна са хибридни участници в хибридния конфликт в Украйна

 

 

Ние се изказахме за това G20 да се занимава с конкретни задачи по отстраняване на всички дискриминационни и изкуствени препятствия на световния пазар за енергийни ресурси. Предложихме да се започне свободен и честен диалог между доставчиците на енергията и потребителите й. Ще видим, каква ще е реакцията.

Продоволствена Сигурност: За пореден път демонстрирахме възможностите на Руската Федерация за осигуряване на стабилността на световните пазари на зърно (най-напред, жито) и торове. Посочихме препятствията, които остават въпреки постигнатата договореност в рамките на «пакетната» инициатива на Генералния секретар на ООН А.Гутериш.

Здравеопазване: Изказахме се за активизация на международното сътрудничество за повишаване на готовността към инфекциозни заболявания, включително подобни на пандемията на коронавирусна инфекция. Съгласихме се с идеята да се създаде фонд на ВОЗ и Световната банка, който ще се занимава с нуждите на развиващите се страни в тази сфера. Още едно наше предложение касае отказа от монополизиране на фармацевтичните пазари.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа