Русия се подтотвя за нова мобилизация?

Русия се подтотвя за нова мобилизация?
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.11.2022
  • Share:

Руските власти „се подготвят за по-нататъшни тайни усилия за мобилизация“, за да увеличат числеността на войските, твърди Институтът за изучаване на войната, цитиран от Bloomberg.

 

 

В Telegram канали в Русия са обсъдени индикатори, че Кремъл се подготвя за нова мобилизационна вълна, казват базираните в САЩ военни анализатори. На 31 октомври руският президент Владимир Путин обяви официалния край на предходната частична мобилизация, организирана от Кремъл.

Междувременно беше разпространена снимка на чернова на призовка до мъж от Санкт Петербург, която му казва да се яви за служба през януари. Руски „микроблогъри“ също разпространиха информация, че общата мобилизация ще започне през декември или януари, допълва институтът. Според него „е очевидно, че руските власти никога не са спирали напълно усилията за мобилизация“.

Междувременно руските войски продължиха атаките си срещу украинска инфраструктура, като нови седем ракети удариха град Запорожие в петък вечерта, оставяйки без отопление хиляди хора. Увредена е индустриална инфраструктура, сочи предварителен военен доклад. Ракетни експлозии са повредили тръбопроводи, прекъсвайки централен канал за около 123 жилищни сгради, в които живеят над 17 хил. души. Очаква се температурите в региона да спаднат почти до нулата в събота през нощта.

Над 1000 ракети и дронове са ударили енергийни цели след инвазията на Русия през февруари, обяви правителството на Украйна. Столицата Киев остава за дълги периоди без електричество.

Най-ожесточени сухопътни боеве продължават да се водят в района на Донецк, в източната част на Украйна, обяви президентът на страната Володимир Зеленски.

От своя страна, японският премиер Фумио Кишида заяви, че международната общност трябва да продължи да работи заедно за оказването на натиск върху Русия във връзка с инвазията в Украйна.

 

 

Станете почитател на Класа