Марочко: постоянни сили на НАТО воюват в Донбас под прикритието на ЧВК

Марочко: постоянни сили на НАТО воюват в Донбас под прикритието на ЧВК
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.11.2022
  • Share:

Войските на НАТО воюват в Донбас под прикритието на представители на частни военни компании (ЧВК). Това заяви офицерът от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко.

 

„Тук има и много частни военни компании. Сега ми е трудно да отговоря точно колко, но тези частни военни компании са до десет. Те са само прикритие за онези редовни сили на НАТО, които са тук, в Украйна“, каза Марочко в ефира на телевизионния канал „Россия 24“.

 

Марочко: постоянни сили на НАТО воюват в Донбас под прикритието на ЧВК

 

 

Според него напоследък се забелязва забележим ръст на броя на наемниците сред въоръжените сили на Украйна. Марочко припомни, че преди началото на Спциалната военна операция в Украйна е действал чуждестранен легион, в който са включени граждани на Полша, Естония, Латвия и Литва.

НАТО изпраща наемници и военна помощ в Украйна, предоставя разузнавателна информация, каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу. Според подполковник от Народната милиция на ДНР, депутат от регионалния парламент Андрей Баевски, специалисти от НАТО командват артилерията на Въоръжените сили на Украйна. Наемниците на алианса също обучават украинските военни да използват оръжия на НАТО, съобщава RT.

Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме.

 

A.Z

Станете почитател на Класа