Унгарският дипломат №1 Петер Сиярто посети изложение за ядрени технологии в Русия

Унгарският дипломат №1 Петер Сиярто посети изложение за ядрени технологии в Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.11.2022
  • Share:

Визитата е във връзка със строежа на два нови реактора в унгарската атомна централа "Пакш" (Paks), които се изграждат от руската държавна корпорация "Росатом"

 

 

Унгарският външен министър Петер Сиярто днес посети Русия, за втори път през последните 6 седмици, информираха ДПА и БТА.

Министърът присъства на изложението за ядрени технологии "Атомекспо 2022", което се провежда в град Сочи на Черно море, съобщи външното министерство в Будапеща.

Миналия месец Сиярто участва във форум в Москва, посветен на енергийната политика.

Унгарският премиер Виктор Орбан запази добрите си отношения с управляващите в Москва и след като Русия нахлу в Украйна през февруари, припомня ДПА.

Будапеща подкрепи санкциите на Европейския съюз срещу Русия, но получи правото на временно "освобождаване" от ембаргото върху вноса на руски петрол.

Петер Сиярто беше единственият първи дипломат на страна от ЕС, който се срещна с руския външен министър Сергей Лавров в кулоарите на годишната сесия на Общото събрание на ООН през септември.

Унгарският външен министър посещава изложението за ядрени технологии в Сочи във връзка със строежа на два нови реактора в унгарската атомна централа "Пакш" (Paks), които се изграждат от руската държавна корпорация "Росатом", уточнява ДПА.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа