«Само печалбата има значение»: Всички ключови съветници на Байдън са лакеи на военно-промишления комплекс

«Само печалбата има значение»: Всички ключови съветници на Байдън са лакеи на военно-промишления комплекс
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.11.2022
  • Share:

Неуспехът на прогресивните демократи да се надигнат и да се борят за заявените от тях принципи показва още веднъж, че гласовете на несъгласие в контролираната от корпорациите партия служат единствено за разпространение на лъжата, че партията представлява интересите на обикновените хора, а не само на своите богати спонсори.

 

Превод от Asia Times, Хонконг:

 

"Само печалбата има значение": Всички ключови съветници на Байдън са лакеи на военно-промишления комплекс

 

 

Ситуацията в Украйна става все по-опасна всеки ден.

А отрасловите групи, които управляват външната политика, не са готови да защитят света от ядрен Армагедон.

Корпорациите, чийто акции се котират на отворения пазар се фокусират единствено върху тримесечните печалби.

Личните възгледи и моралните принципи на корпоративните директори са без значение.

Те имат фидуциарно задължение да максимизират печалбите за акционерите. А различни модели показват, че засилените битки с Русия и Китай повишават прогнозите за печалбите. Буквално никой не се замисля за опасността от ядрено унищожение.

Неотдавнашните коментари на президента Байдън показват, че той вижда тази опасност. Преживял Студената война, Байдън ясно разбира, че в конфликт между двете ядрени сили страните трябва да поддържат линии на директна комуникация между лидерите, какъвто беше случаят между Джон Ф. Кенеди и Никита Хрушчов по време на Карибската ракетна криза.

В публичните си изяви Байдън се придържа към сценария. В скорошно интервю с Джейк Тапър по CNN Байдън каза: „Нямам намерение да го направя – и никой друг не желае да преговаря с Русия за това нейните войски да останат в Украйна, за да може да държи част от Украйна и т.н.“ .

Но зад затворените врати, на мероприятие за набиране на средства в Ню Йорк, президентът на САЩ каза на донорите от Демократическата партия, че светът е изправен пред „перспективата за Армагедон“ за първи път „от Кенеди и Кубинската ракетна криза“.

Владимир Путин „не се шегува, когато говори за възможно използване на тактически ядрени оръжия, както и на биологични и химически оръжия“.

Байдън разбира кой командва и моли спонсорите на партията му да му осигурят спасителен пояс или възможност да избегне отговорността.

Той има причина да се тревожи.

Всички негови ключови съветници са лакеи на военно-промишления комплекс.

Станете почитател на Класа