Прокремълска група хакери подложи на кибератака уебсайта на Европейския парламент

Прокремълска група хакери подложи на кибератака уебсайта на Европейския парламент
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.11.2022
  • Share:

"Европейският парламент е подложен на сложна кибератака. Прокремълска група пое отговорност. Моят отговор: SlavaUkraini (слава на Украйна)", написа в Туитър президентът на ЕП Роберта Мецола

 

 

Уебсайтът на Европейският парламент беше засегнат от кибератака в сряда, малко след като евродепутатите обявиха с резолюция Русия за спонсор на тероризма поради непрекъснатите ѝ атаки срещу гражданската инфраструктура и енергийната система на Украйна, съобщават Ройтерс и БНР.

Прокремълска група е поела отговорност за кибератаката чрез отказ на услуга на уебсайта на европарламента, заяви президентът на европейската институция.

"Европейският парламент е подложен на сложна кибератака. Прокремълска група пое отговорност", написа в Туитър Роберта Мецола.

"Нашите ИТ експерти се противопоставят на това и защитават нашите системи. Тази кибератака е факт, след като обявихме Русия за държавен спонсор на тероризма. Моят отговор: SlavaUkraini (слава на Украйна)“, написа още тя.

"Наличието на уебсайта на европарламента в момента е повлияно отвън поради високите нива на външен мрежов трафик. Този трафик е свързан с атака чрез DDOS (Distributed-Denial-of-service attack, или "разпределен отказ на услуга")", каза в Туитър говорителят на парламента Жауме Дух Гийо.

Кибератаките чрез "разпределен отказ на услуга" (DDoS) работят, като насочват големи обеми интернет трафик към целеви сървъри от така наречените "хактивисти", за да ги извадят от мрежата.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа