NYT узна за тежки загуби на ВСУ край Артьомовск

NYT узна за тежки загуби на ВСУ край Артьомовск
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.11.2022
  • Share:

NYT съобщи за тежки загуби на въоръжените сили на Украйна край Артьомовск, само ранените са около 240

 

NYT узна за тежки загуби на ВСУ край Артьомовск

 

 

Украинските войски претърпяха големи загуби в боевете край Артьомовск в Донецката народна република, пише The New York Times.

Според вестника на 25 ноември броят на убитите и ранените войници от въоръжените сили на Украйна непрекъснато нараства.

„До петък следобед лекарите преброиха 50 ранени, а предишния ден през вратите на болницата преминаха 240 човека с огнестрелни и шрапнелни рани и мозъчно сътресение“, се казва в публикацията.

Както отбелязва вестникът, позовавайки се на военни, местни жители и представител на Пентагона, киевският режим е изпратил нови подкрепления близо до Артьомовск, включително специални сили и по-малко обучени бойци от териториалната отбрана.

Град Артьомовск (Бахмут) се намира в контролираната от Киев част на Донецката народна република, северно от Горловка. Това е важен транспортен възел за снабдяване на групировката на украинските войски в Донбас. Както заяви на 19 ноември изпълняващият длъжността глава на ДНР Денис Пушилин, ситуацията в Артьомовск остава трудна, но „освобождават се къща след къща, улица след улица“.

От 24 февруари Русия провежда военна спецоперация в Украйна. Владимир Путин назова задачата й — „защита на хора, които са били подложени на издавателства и геноцид от киевския режим в продължение на осем години“. Според президента на Русия крайната цел на операцията е освобождаването на Донбас и създаването на условия, гарантиращи сигурността на самата Русия.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа