Назоваха вероятните срокове на отказа на Запада от доставки на оръжие за Украйна

Назоваха вероятните срокове на отказа на Запада от доставки на оръжие за Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.11.2022
  • Share:

Във Великобритания споделиха кога Западът ще се откаже да помага на Украйна
Историкът Фиджис: Западът може да спре да помага на Киев след победата на Тръмп на изборите в САЩ

 

Назоваха вероятните срокове на отказа на Запада от доставки на оръжие за Украйна

 

 

Западът може да спре да помага на Киев, ако Доналд Тръмп се върне на власт в САЩ през 2024 г., предполага Орландо Файджс, британски историк и експерт по Русия, в интервю за Welt.

«Опасявам се, че много ще зависи от следващите президентски избори в САЩ. Ще бъде лошо за Украйна, ако Тръмп спечели», счита ученият.

Според него много зависи и от готовността на Запада „да отиде докрай“.

«Москва изхожда от факта, че Украйна означава повече за Русия, отколкото за Запада. Кремъл залага, че Западът няма да подкрепя Украйна завинаги. Опасявам се, че това е вярно», казва Файджс.

В средата на ноември Тръмп официално обяви, че ще се кандидатира за президент през 2024 г.
От 24 февруари Русия провежда военна спецоперация в Украйна. Владимир Путин назова задачата й — „защита на хората, които са били подложени на издевателства и геноцид от киевския режим в продължение на осем години“.

Според президента на Русия крайната цел на операцията е освобождаването на Донбас и създаването на условия, гарантиращи сигурността на самата Русия.

На този фон САЩ и техните съюзници от НАТО продължават да напомпват оръжие на режима в Киев, отделяйки за това десетки милиарди долари. Москва от своя страна многократно заявява, че доставките на западни оръжия само удължават конфликта, а транспортът с оръжие се превръща в законна цел за руската армия.

 

ПП

Станете почитател на Класа