Хорът на глупаците

Хорът на глупаците
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    30.11.2022
  • Share:

В текста «Кристалният ковчег» засегнах темата за така нареченото «ракетно нападение» срещу Полша.

 

 

Даденото фантасмагорично събитие предизвика див възторг у впечатлителните политици и журналисти, а сетне, като по команда, бе забравено отведнъж. Не знам, дали причината е в неизследваните медицински препарати срещу Ковид -19, с които бяха принудително инжектирани стотици милиони хора… Или пък може би има нещо силно заразно във въздуха на демокрацията, стелещ се от двете страни на Атлантика?… Но безумните изявления и действия на властимащите и безкритичното им приемане от масите се увеличават и вече приемат плашещи размери. Жалко и болно е, че дори някои нашенци припяват в този хор на глупаците. Изглежда, че логиката е окончателно изпъдена от клетото ни житие – битие.

Сега ще представя на вашето внимание още малко информация, обясняваща непреднамерения инцидент във фермата в Пшеводув.

 

Замяната на С-300 с Пейтриът е смяна кон за кокошка | Lentata

 

Със зенитно - ракетния комплекс (ЗРК) С-300 може да се поразяват и небронирана техника, противникова жива сила на открита местност, акостирали на крайбрежието десантни кораби и т.н. За изпълнението на подобни задачи има достатъчно взривно вещество и осколки (максималното тегло на бойната част (БЧ) на ракетата 5В55Р е 133 килограма). Но средствата за противовъздушна отбрана (ПВО) изпълняват други функции и по ред технологични ограничения тяхното използване срещу сухопътни военни формирования е допустимо само в краен случай.

При стрелба от ЗРК С-300 в станцията за осветяване и насочване се въвеждат координатите на наземната цел (НЦ) и височината на взрива. Оттук нататък радиолокаторът «води» зенитната управляема ракета (ЗУР), предавайки ѝ в режим на реално време команди за изпълнение на определени действия. Бордовият компютър (блок СРП) обработва получаваните данни за полета и ги пренасочва към автопилота.

В нужния момент се подава и сигнал за взривяване на БЧ (К3).

В случай че водещият радиолокатор «не вижда» носителя, кодът К3 не може да бъде генериран и изпратен.

Ако целта бъде пропусната при изправно работещи бордови системи, блокът СРП подава команда «Максимално нагоре». Ракетата се издига рязко. Нейният полет продължава, докато скоростта ѝ стане нула - тогава следва самовзривяване.

ЗУР трябва да остава в зоната на радиовидимост до момента на поразяване на обекта на повърхността на земята - иначе тя няма да бъде управляема. Затова обхватът на стрелба не превишава 25 – 30 километра (за сравнение – С-300 унищожава въздушни апарати, летящи със скорост до 2800 m/s, на разстояние 150 километра).

При по-ниска височина на взрива се нанасят повече щети, ала за постигането на този ефект е нужно да се намали далекобойността.

Такава система е непригодна за нанасяне на удар по движещи се наземни или надводни мишени.

Във всеки случай при използване срещу НЦ скъпият комплекс за противовъздушна отбрана попада в зоната на действие на вражеската артилерия.

Сушилнята в Пшеводув се намирала на 140 километра от «обстрелялия» я ЗРК С–300 и под неговия радиохоризонт – т.е. нямало е никаква възможност тя да бъде умишлено поразена. Тогава какво се е случило?

Украинските зенитчици извършват пуск на дефектна стара ракета 5В55Р, която самопроизволно се накланя и полита към полската територия по висока балистична траектория (ще напомня: по нормална ниска траектория, нужна за поразяване на наземна цел, тя не би могла да измине 140 километра), накрая губи скорост и пада. Още при старта всички бордови системи са блокирали – такъв отказ се свързва с повреда в захранващия блок.

Вероятно не е имало взрив. По странно стечение на обстоятелствата ЗУР пада в по-рано изкопаната яма до трактора. На разпространените снимки се вижда малко прясна пръст, ала възможно тя е разпръсната от кинетичния удар, или пък от заложения заряд, имитирал детонацията.

В бойната част на 5В55Р има 19200 осколки. Забавното е, че те дори не одраскват селскостопанския инвентар, представян ни като основание за пряк военен удар на НАТО срещу Русия.

А втората ракета, за която разказваха, така и не бе демонстрирана пред публиката. Нея едва ли я е имало.

Политици, анализатори и журналисти създават налудничав свят, в който да ни натикат. Там царят мрак, страх, поквара. Няма мисъл и истина. Те са злото.

Четете, препроверявайте чутото и не се предавайте!

Николай Николов

Станете почитател на Класа