Политологът Макеева: Украйна трябва да мине под пълен политически и военен контрол на Русия

Политологът Макеева: Украйна трябва да мине под пълен политически и военен контрол на Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    30.11.2022
  • Share:

Следващият етап от специална военна операция може да доведе до факта, че Украйна ще престане да съществува като държава, смята полковникът от армията на САЩ в оставка Дъглас Макгрегър. Военните също нарекоха външната политика на Джо Байдън „агресивна“.

 

0ая111с

 

Заместник-директорът на Центъра за геополитическа експертиза Наталия Макеева в интервю за кореспондента на Новоросия отбеляза, че територията на бивша Украйна във всеки случай трябва да премине под пълен военен и политически контрол на Русия.

"И едва тогава ще решим съдбата на тази територия. Разбира се, ще има смяна на властта какво ще остане, ако остане и дали изобщо ще се нарича "Украйна". Каква власт ще бъде там и кой ще бъде назначен, ще решим след завършването на НМВ. Но е абсолютно ясно, че украинска държавност в сегашния й вид категорично няма да има“, подчертава политологът.

 

Според експерта вече не се говори за Украйна във вида, в който тя съществуваше през 2014 г. Въпросът с Крим е затворен, както и въпросите с ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области.

 

"А с какви други региони ще бъдат затворени въпросите, ще стане ясно с развитието на ситуацията. Но във всеки случай този военен е абсолютно прав. Той просто вижда корена и нарича нещата с истинските им имена", заключи Наталия Макеева.

Станете почитател на Класа