Мария Захарова покани Зеленски и Подоляк в Крим

Мария Захарова покани Зеленски и Подоляк в Крим
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.12.2022
  • Share:

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова призова главатарят на Киевския режим Зеленски и съветника в кабинета му Михаил Подоляк да не отлагат посещението си в Крим и да посетят полуострова сега. Това заяви тя на 30 ноември по време на брифинг посветен на въпросите от международния дневен ред.

 

„Няма нужда от отлагане. Елате, изкъпете се, поплувайте. Ако искате да дадете интервю, вземете украински журналисти. Добре дошли! <…> Какви са проблемите? Ако толкова ви се иска“, коментира Мария Захарова зачастилите украински заявления за желанията на Киевския режим да върне Крим. Напомняме, Зеленски по-рано заяви, че искал да се изкъпе в морето в Крим.

 

Мария Захарова покани Зеленски и Подоляк в Крим

 

 

Тя обеща, че ако Подоляк пристигне на прекрасния руски полуостров, той определено ще има време да даде интервю в Ялта.

Представителят на руското външно министерство също обърна внимание на факта, че украинските и западните журналисти винаги са имали възможност да посетят Крим, но не са го направили.

„В продължение на осем години плетяха какви ли не басни, разказваха какво ли не, но така и не дойдоха на територията на републиката. И не отидоха в Донбас. Като цяло те не отидоха никъде, където картината не се вписваше в техния мейнстрийм “, подчерта Захарова.

На 28 ноември съветникът на кабинета на президента на Украйна Михаил Подоляк обяви намерението си да отиде в Ялта след шест месеца и да направи пряко включване от крайбрежната улица. Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската Федерация Дмитрий Медведев отговори на това изявление, като каза, че украинските политици ще могат да се включат в пряко видео предаване от Ялта само след като се окажат в следствения арест в Крим.

Преди това, на 19 ноември, Андрей Ермак, ръководител на кабинета на президента на Украйна, обяви намерението на Киев да върне полуострова. Той изрази увереност, че кампанията за връщане на Крим ще се състои, но не уточни момента на нейното начало.

На 19 септември прессекретарят на президента на Руската Федерация Дмитрий Песков отбеляза, че Крим е неразделна част от Русия. Той подчерта, че претенциите към руска територия ще получат подобаващ отговор.

Крим влезе в състава на Русия през 2014 г. след референдум, на който мнозинството от жителите на полуострова гласуваха за обединение с Руската Федерация. Киев отказва да признае резултатите от вота и смята Крим за своя територия. Ръководството на Руската Федерация многократно е заявявало, че жителите на Крим демократично, в пълно съответствие с международното право, са гласували за обединение и въпросът за собствеността на полуострова е окончателно затворен.

 

https://bgr.news-front.info/wp-content/uploads/2022/11/mvz-30.11.22-ukraina.mp4?_=1

 

A.Z

Станете почитател на Класа