Чавушоглу: Турция очаква „ясна картина“ за войната в Украйна до пролетта

Чавушоглу: Турция очаква „ясна картина“ за войната в Украйна до пролетта
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.12.2022
  • Share:

По думите му войната между Русия и Украйна се е задълбочила, като сухопътните боеве са станали все по-тежки. Той подчерта, че някои западни страни трябва да положат повече усилия, за да доведат двете страни на масата за преговори

 

 

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу каза днес, че очаква "ясна картина" за войната в Украйна до пролетта, след като Кремъл съобщи, че руският президент Владимир Путин е отворен за преговори, предадоха Ройтерс и БТА.

„Сега Украйна напредва по земя, връщайки си част от окупираните територии. Русия обаче в отговор умишлено атакува гражданска инфраструктура. Така животът става труден, особено за украинците и за всички нас“, каза Чавушоглу на форум в Рим.

Мисля, че преди пролетта ще имаме ясна картина по въпроса за прекратяването на огъня - или примирие, или преговори. Но ние няма да се предадем. Турция ще продължи усилията си, каза Чавушоглу.

По думите му войната между Русия и Украйна се е задълбочила, като сухопътните боеве са станали все по-тежки. Той подчерта, че някои западни страни трябва да положат повече усилия, за да доведат двете страни на масата за преговори.

Путин е „отворен за преговори“ по въпроса за войната с Украйна, но Западът трябва да приеме исканията на Москва, съобщи днес Кремъл, ден след като президентът на САЩ Джо Байдън каза, че е готов за разговори, ако Путин търси начин за прекратяване на войната.

След повече от девет месеца бойни действия и с настъпването на зимата, западните страни се опитват да увеличат помощта за Украйна, която е подложена на руските ракетни и безпилотни атаки, насочени към ключова енергийна инфраструктура.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа